Smart tips για να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου!

Ο καιρός έφτιαξε (αν εξαιρέσουμε τις λίγες βροχές), ο ήλιος βγήκε και ήρθε η Άνοιξη! Τα λουλούδια άνθισαν, η φύση άλλαξε. Για να νιώσουμε καλύτερα αυτή την εποχή, εκτός από το να ντυνόμαστε με χρωματιστά ρούχα, μπορούμε και με διάφορα smart tips να “ντύσουμε” το σπίτι μας ανοιξιάτικο.
Το ξέρεις, ότι ο χώρος μας επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας. Δεν έχεις λοιπόν με μικρές έξυπνες χαρούμενες κινήσεις να φρεσκάρεις τη διακόσμηση…
Πολύχρωμα λουλούδια

Πρώτον, πρέπει να αρχίσουμε με τα λουλούδια που είναι το χαρακτηριστικό της Άνοιξης. Θα δώσεις χρώμα στο σπίτι σου, αλλά και υπέροχες μυρωδιές!
Τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, αμυγδαλιές θα στολίσουν το καθιστικό σου με τα υπέροχα χρώματά τους. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις διάφανα βάζα και να βάλεις μέσα στο νερό ένα χρωματιστό υγρό που μπορείς να αγοράσεις από ανθοπωλεία ή χρωματιστά βάζα με σχεδιάκια.
Μπορείς να αγοράσεις και διάφορα γλαστράκια με φυτά που θα διακοσμήσουν τα παράθυρά σου ή το μπαλκόνι σου.

Πεταλούδες

Υπέροχες, χρωματιστές, χαρούμενες. Η πεταλούδα είναι συνώνυμο της Άνοιξης και σύμβολο της αισιοδοξίας. Αν μένεις κοντά στη φύση, έχεις την τύχη να της συναντάς. Αν όχι, αποτύπωσε τη θετική τους ενέργεια στη διακόσμηση.
Σε πολλά μαγαζιά υπάρχουν υφασμάτινες ή χάρτινες πεταλούδες με κλιψάκια όπου μπορείς να τις τοποθετήσεις στις κουρτίνες σου, στα βάζα, στις κορνίζες, στα φωτιστικά ακόμα και πάνω στο τζάκι.
Κουρτίνες

Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλες αλλαγές. Οι κουρτίνες έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνουν έναν χώρο. Άρα, οι χειμερινές κατεβαίνουν και τα δωμάτια ντύνονται με πιο χαρούμενα χρώματα. Παστέλ, φλοράλ… Γάζες, διαφάνειες… Ό, τι ταιριάζει στο στιλ σου.
Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις κουρτίνες μπορείς να στολίσεις αυτές που ήδη έχεις με διάφορα χρωματιστά πραγματάκια: ψεύτικα λουλούδια, πεταλούδες, πασχαλίτσες ή και κοσμήματα, όπως πέρλες. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Γίνε δημιουργική.
Πίνακες

Μια οικονομική λύση είναι οι πίνακες, τα καδράκια ή ακόμα και οι κορνίζες με ανοιξιάτικες εικόνες για τους τοίχους σου. Μικρές κινήσεις που θα διαμορφώσουν διαφορετικά το χώρο σου.
Φρόντισε να έχουν πολλά και έντονα χρώματα.
Αν πιάνουν τα χέρια σου, αφιέρωσε μια Κυριακή στη χειροτεχνία. Φτιάξε κάτι δικό σου. Έτσι, θα έχει και άλλη αξία.

Αρώματα

Οι μυρωδιές είναι επίσης κάτι που θα βοηθήσει το σπίτι σου να αλλάξει “αέρα”. Είναι υπέροχο να γυρίζεις σπίτι και να σε υποδέχονται όμορφα αρώματα. Αγόρασε λοιπόν αρωματικά κεριά, στικς, αιθέρια έλαια…
Προτίμησε τις λουλουδάτες μυρωδιές. Γιασεμί για παράδειγμα. Αρώματα της φύσης γενικότερα.

Αξιοποίησε το τζάκι

Το τζάκι είναι συνώνυμο του Χειμώνα. Το σίγουρο όμως είναι ότι από δω και πέρα δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Γιατί όμως να μην το αξιοποιήσεις;
Αφού λοιπόν καθαρίσεις όλες τις στάχτες, τοποθέτησε μέσα διάφορες συνθέσεις από χρωματιστά κεριά και άναψέ τα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά!
Happy sounds…

Κρέμασε στις πόρτες ή στα παράθυρα έναν μελωδό. Με το πρώτο αεράκι το σπίτι σου θα γεμίσει υπέροχους ήχους αισιοδοξίας, ευεξίας.
Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ μεταλλικών ή ξύλινων. Εξαρτάται από τους ήχους που αγαπάς περισσότερο.
Μαξιλάρια

Άλλος ένας οικονομικός τρόπος είναι οι λεπτομέρειες. Τα μαξιλάρια. Αρκούν για να αλλάξουν το χώρο. Αρκούν για να δώσουν χρώμα.
Επέλεξε τις αποχρώσεις που σε εκφράζουν και ταιριάζουν στο σπίτι σου. Παστέλ, πιο έντονα, η μόδα τα προτείνει όλα.
Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, πειραματίσου και κάνε και λίγο πιο ανατρεπτικό styling. Πουά με ριγέ, καρό με φλοράλ….
Το ίδιο εύκολα και αποτελεσματικά θα μεταμορφώσουν το χώρο σου και τα ριχτάρια. Κάνε τους συνδυασμούς που σε εκφράζουν και ντύσε το σπίτι σου στα ανοιξιάτικα.
Θυμήσου! Ή πολύχρωμα μαξιλάρια με μονόχρωμα ριχτάρια ή πολύχρωμα ριχτάρια με μονόχρωμα μαξιλάρια. Η υπερβολή δεν έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα.
Τέλος, φρόντισε να προσθέσεις μια πινελιά Άνοιξης σε όλα τα δωμάτια. Μη αφιερωθείς μόνο σε ένα.

Read More

And More