Πίσω στην κορυφή της σελίδας
20.06.2012 | 03:37

Οδηγίες για ένα επιτυχημένο βάψιμο στο σπίτι!

Οδηγίες για ένα επιτυχημένο βάψιμο στο σπίτι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η οικονομική κρίση μας οδηγεί στο να κάνουμε πράγματα που παλιότερα είχαμε αποκλείσει. Παρ' όλα αυτά, το να βάψεις το σπίτι σου μόνη σου, όχι μόνο είναι οικονομικότερο, αλλά είναι και ένας ωραίος τρόπος να εκτονωθείς. Συν το ότι το αποτέλεσμα θα σε κάνει και υπερήφανη (για τις ικανότητές σου) και χαρούμενη (που άλλαξε ο χώρος σου).

Οι παρακάτω συμβουλές θα σου χρειαστούν...
Μπορεί να είναι ένας τοίχος, μπορεί να είναι ταβάνι, μπορεί να είναι πόρτα ή παράθυρο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να έχεις καθαρίσει το χώρο που θα βάψεις και επίσης να είναι στεγνός και γερός.
 
Στη συνέχεια να αγοράσεις την ειδική μπογιά για τον συγκεκριμένο χώρο που θες να βάψεις και να περιορίσεις τα πράγματα που έχει γύρω, δηλαδή:
 
1. Κάδρα, πίνακες, και ρολόγια θα πρέπει να τα αφαιρέσεις από τον τοίχο.
 
2. Να καλύψεις τα έπιπλά σου για να μην λερωθούν με ειδικό κάλυμμα.
 
3. Να προστατέψεις τις πρίζες, τους διακόπτες και τα κουφώματα με συγκολλητική ταινία.
 
4. Να καλύψεις το δάπεδο και τα φωτιστικά με νάιλον.

 
Πως να προετοιμάσεις σωστά την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις:
 
- Στις ήδη βαμμένες επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίσεις με απορρυπαντικό ό,τι βρωμιά υπάρχει πάνω και μετά να ξεπλύνεις με νερό. Αφού στεγνώσει η επιφάνεια στοκάρονται τυχόν τρύπες ή ρωγμές, και αφού στεγνώσει ο στόκος τρίβεις με γυαλόχαρτο. Τα στοκαρίσματα βάφονται τοπικά και αφήνονται να στεγνώσουν πριν το γενικό βάψιμο.
 
- Στο ξύλο στοκάρεις τρύπες και ό,τι άλλο υπάρχει. Έπειτα τρίβεις με γυαλόχαρτο και σκουπίζεις την επιφάνεια.
 
- Στα μέταλλα ξεπλένεις πρώτα την επιφάνεια με νέφτι και μετά σκουπίζεις. Αν υπάρχει σκουριά την τρίβεις με γυαλόχαρτο ή με μια συρματόβουρτσα.
 
 
Με ποια σειρά πρέπει να βάψεις το παράθυρο;
Αφού αποφάσισες να βάψεις το παράθυρό σου, θα πρέπει πρώτα να βάψεις το πάνω μέρος μετά το πλευρό (δηλαδή την μέση) και μετά το κάτω μέρος.
 
Πως πρέπει να βάψεις την πόρτα σου;
Πριν αρχίσεις να βάψεις θα πρέπει να προφυλάξεις την κλειδαριά και το πόμολο. Στην συνέχεια θα αρχίσεις το βάψιμο από πάνω προς τα κάτω με οριζόντιες βουρτσιές και τελειώνοντας με κάθετες.
 
Χρησιμοποίησε σωστά το ρολό βαψίματος!
Αρχικά όταν βουτήξεις το ρολό μέσα στη μπογιά θα πρέπει να έχει καλυφθεί ολόκληρο με το χρώμα. Στη συνέχεια κύλησέ το πάνω στη ράμπα για να φύγει η επιπλέον μπογιά και μετά όταν βάφεις την επιφάνειά σου κύλα το ρολό πάνω – κάτω.
 
Βούρτσα βαψίματος 
Βούτηξε την βούρτσα μέσα στην μπογιά και μετά χτύπησέ την στην άκρη του δοχείου για να φύγει η επιπλέον μπογιά.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10