8 τρόποι να οργανώσεις το χολ σου!

Οργάνωσε το χολ του σπιτιού σου με τις έξυπνες και στιλάτες ιδέες που σου προτείνουμε!

Το χολ του σπιτιού είναι ένας χώρος που συνήθως είναι μικρός και χρησιμεύει στο να αφήνουμε τα πράγματά μας καθώς ερχόμαστε απ’ έξω. Με άλλα λόγια λειτουργεί σαν αποθηκευτικό σημείο, καθημερινής χρήσης. Η οργάνωσή του είναι απλή και μπορεί να γίνει με πολύ στιλ αλλά και άνεση για την καθημερινή του χρήση!


1. Κρεμαστές θήκες

/
Η no1 επιλογή για να οργανώσεις το χολ σου ειδικά εάν έχεις οικογένεια είναι οι κρεμαστές θήκες. Είναι μια φθηνή λύση και βολεύει για την αποθήκευση πραγμάτων όπως τα παπούτσια, τα κλειδιά, οι λογαριασμοί κ.ά. Μπορείς να ορίσεις από μία ή δύο θήκες για κάθε μέλος της οικογένειάς σου. Για περισσότερο στιλ και πρωτοτυπία μπορείς να γράψεις το όνομα του καθενός έξω από κάθε θήκη ή να καρφιτσώσεις χαριτωμένες φωτογραφίες τους. Έτσι όλοι θα ξέρουν πού είναι τα παπούτσια τους, τα κλειδιά τους και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

2. Καναπεδάκι-αποθήκη

/
Τι πιο χαλαρωτικό από το να τοποθετήσεις ένα χαμηλό καναπεδάκι ή δύο χαμηλά καρεκλάκια που από κάτω θα τοποθετήσεις καλάθια στο χολ σου; Θα κάθεσαι για να βάζεις ή να βγάζεις τα παπούτσια σου, θα αφήνεις την τσάντα ή την ομπρέλα σου κ.ο.κ.!


3. Τραπεζάκι

/
Ένα τραπεζάκι είναι must σε κάθε χολ! Οργανώσου ακόμη καλύτερα πλαισιώνοντας το τραπεζάκι με μια κρεμάστρα για τα πανωφόρια και μια κλειδοθήκη ενώ το χειμώνα μπορείς να βάλεις και ένα δοχείο για τις ομπρέλες!

4. Μεταλλικό καλάθι

/
Τι πιο απλό από το να επενδύσεις σε ένα ψηλό μεταλλικό καλάθι ως αποθηκευτικό χώρο στο χολ σου; Ειδικά εάν έχεις παιδιά, μπάλες, παπούτσια, παιχνίδια για έξω θα βρουν το χώρο τους ώστε να μην είναι διάσπαρτα σε όλο το σπίτι!

5. Ράφι-organizer

/
Μία ακόμη λιτή και απλή ιδέα να οργανώσεις το χολ σου είναι να τοποθετήσεις ένα ράφι με θήκες και κρεμάστρα που θα εξυπηρετεί πολλαπλά και θα τοποθετείς τα είδη καθημερινής χρήσης όπως τα κλειδιά, το κινητό σου, τα γυαλιά σου αλλά και θα κρεμάς το σακάκι ή το πανωφόρι σου.

6. Πρωτότυπος καλόγηρος

/
Ο καλόγηρος στο χολ είναι μια κλασική αξία. Μπορείς να ξεφύγεις λίγο από το παραδοσιακό έπιπλο και να πρωτοτυπήσεις στήνοντας έναν καλόγηρο-δέντρο. Πώς; Μπορείς να ζωγραφίσεις ένα δέντρο με τα κλαδιά του στον τοίχο στο χρώμα που θέλεις και σε διάφορα σημεία του δέντρου να καρφώσεις γάτζους που θα λειτουργούν σαν κρεμαστάρια για τα ρούχα, τα κλειδιά, τις τσάντες! Μπορείς να το βρεις και σε αυτοκόλητο…

7. Έπιπλο και καθρέφτης

/
Για σένα που μέχρι και την πόρτα του σπιτιού θέλεις όλα επάνω σου να είναι τέλεια το χολ είναι ο ιδανικός χώρος για να τοποθετήσεις έναν ολόσωμο ή μικρότερο καθρέφτη και ένα χαμηλό έπιπλο με ράφια για τα πράγματά σου!

8. Χολ-μικρό καθιστικό

/
Για σένα που ενδεχομένως έχεις την πολυτέλεια ενός πιο μεγάλου χολ, μπορείς να τοποθετήσεις ένα άνετο καναπεδάκι με ντουλάπια αλλά και ράφι με συρτάρια ή ακόμη και μια σειρά μικρά ντουλάπια για να οργανώσεις το χώρο.

Read More

And More