7 τρικς για να «μεγαλώσεις» την κουζίνα σου!

Μήπως η κουζίνα σου είναι… «αδικημένη» σε μέγεθος; Αναζητάς τρόπους εξοικονόμησης χώρου αλλά και κόλπα για να δείχνει μεγαλύτερη; Σου έχουμε μερικές απλές και λειτουργικές λύσεις που κάνουν θαύματα!

Μαγικοί καθρέφτες!
Η ιδιότητα ενός καθρέφτη να δίνει βάθος σε ένα χώρο είναι γνωστή. Εκμεταλλεύσου την λοιπόν και στην κουζίνα σου, τοποθετώντας έξυπνα καθρέφτες στο χώρο ανάμεσα στα ντουλάπια και τον πάγκο της κουζίνας που θα δημιουργήσει μια αίσθηση ότι ο χώρος έχει βάθος και συνεχίζεται. Εάν το συνδυάσεις ενοποιώντας κουζίνα και σαλόνι τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια κουζίνα που μπορεί να μην έχει το επιθυμητό φάρδος θα είναι δείχνει όμως πολύ μεγαλύτερη, άνετη και φωτεινή απ’ όσο θα περίμενες!

Σκέψου… προς τα πάνω!
/
Τι γίνεται όταν δεν έχουμε χώρο κατά μήκος; Εκμεταλλευόμαστε το ύψος! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μανχάταν με τους τεράστιους ουρανοξύστες που απλώνονται προς τα πάνω! Δώσε «αέρα» στην κουζίνα σου και εξοικονόμησε χώρους τοποθετώντας ντουλάπια προς τα πάνω, ακόμα και φτάνοντας μέχρι το ταβάνι. Ο χώρος σου θα απλωθεί κατά… ύψος και θα δείχνει εντυπωσιακότερος!

Σκαμπώ αντί για καρέκλες
/

Ένα έξυπνο τρικ για να δείχνει μεγαλύτερη η κουζίνα σου εφόσον σε αυτήν υπάρχει και τραπέζι φαγητού είναι να αποφύγεις τις καρέκλες με χερούλια και να προτιμήσεις σκαμπώ που πολύ εύκολα μπαίνουν και βγαίνουν κάτω από το τραπέζι αφήνοντας χώρο γύρω από αυτό για να κινείσαι με άνεση.


Κρεμάστε τες ψηλά!

/

Αντί να αναλώνεις χώρο φτιάχνοντας ντουλάπια μια καλή λύση είναι να κρεμάς το περιεχόμενό τους. Κατσαρόλες και κουτάλες μαγειρικής, έξυπνα κρεμασμένα πάνω από τον πάγκο εργασίας σας είναι μια καλή λύση για εξοικονόμηση χώρου αλλά και μια μοντέρνα νότα. Επίσης χρησιμοποιήστε ψάθινα καλάθια και δίσκους για να οργανώσετε τα πράγματά σας όπως τα πιάτα σας!

Συρόμενα ντουλάπια
/

Εξαιρετική λύση ειδικά εάν ανακαινίζεις την κουζίνα σου είναι να συμπεριλάβεις συρόμενα, όρθια ράφια που κρύβονται στο βάθος του τοίχου. Μπορείς να τα βάλεις και στα ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη και σε οποιοδήποτε σημείο σε εξυπηρετεί. Σου εξοικονομούν πολύ χώρο, δέχονται πολλά πράγματα και οργανώνουν τέλεια την κουζίνα!

Σωστό χρώμα!
/

Εάν η κουζίνα σου είναι μικρή μην την «πνίξεις» βάφοντάς την σε χρώματα που «μπουκώνουν» το μάτι. Συνήθως το λευκό είναι ένα χρώμα που δίνει φως και βάθος σε μια μικρή κουζίνα. Επιπλέον απόφυγε τις χτυπητές αντιθέσεις ανάμεσα στα έπιπλα της κουζίνας και το χρώμα ώστε το μάτι να μη «σταματά» στα έπιπλα και δίνεται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μικρός.

Ράφια παντού!
/
Η πιο μοντέρνα λύση εξοικονόμησης χώρου σε μια μικρή κουζίνα είναι η απουσία ντουλαπιών. Τα ράφια χωρίς ντουλάπια που καταλαμβάνουν όγκο όπου μπορείς όμορφα να τοποθετήσεις τα πράγματα της κουζίνας σας είναι μια λύση για να κάνεις το χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος.

Read More

And More