Πώς να κάνεις ένα λάχανο και μερικά πορτοκάλια διακοσμητικά είδη!

Μπορεί ένα λάχανο να γίνει βάζο και μερικά πορτοκάλια να μοιάζουν με τούρτα αναμένη; Παρακάτω θα δεις βήμα-βήμα πώς να μετατρέψεις ένα λάχανο και μερικά πορτοκάλια σε βάζα!

Λάχανο-βάζο
//
Χρειάζεσαι ένα μέτριο κόκκινο ή και λευκό λάχανο, ένα κοφτερό μαχαίρι, απορροφητικό σπόγγο και μερικά αληθινά ή ψεύτικα λουλούδια. Κόψε στην κορυφή του λάχανου έναν κύβο και αφαίρεσε το περιεχόμενο. Μετά κόψε ένα κομμάτι σπόγγου όσο να χωράει μέσα στο λάχανο. Βρέξε τον σπόγγο (εάν θα χρησιμοποιήσεις αληθινά λουλούδια).

//
Κάνε λίγο κοφτερή την άκρη κάθε κοτσανιού κάθε λουλουδιού και κάρφωσέ το στο σπόγγο. Κόψε τα κοτσάνια σε διαφορετικό μήκος ή και στο ίδιο για να δημιουργήσεις συνθέσεις όπως βλέπεις στις φωτογραφίες!

Πορτοκάλι-βάζο
//
Για να φτιάξεις μια όμορφη σύνθεση με πορτοκάλια και μαργαρίτες χρειάζεσαι μερικά ομοιόμορφα πορτοκάλια, μερικές μαργαρίτες, όσα τα πορτοκάλια, ίσα κομμάτια από χρωματιστό καλαμάκι και ένα μολύβι. Κόψε τη μία πλευρά του πορτοκαλιού ώστε να μπορεί να στέκεται. Τρύπα την άλλη πλευρά του πορτοκαλιού προσεκτικά με ένα μολύβι και πίεσέ το τόσο μέσα όσο να χωράει το κομμάτι από το καλαμάκι.

//
Βάλε το καλαμάκι μέσα στην τρύπα που έφτιαξες και μέσα στο καλαμάκι βάλε μια μαργαρίτα με το κοτσανάκι της. Βάλε πολλά τέτοια πορτοκάλια σε μια πιατέλα και έχεις ένα όμορφο σύνολο!

Είναι δυο ιδέες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ένα φιλικό ή επίσημο τραπέζι φαγητού ή απλώς για να ομορφύνεις το δικό σου τραπέζι!

Read More

And More