The white trend…

Διαχρονικό, φωτεινό, αριστοκρατικό, ακούραστο. Η πιο κομψή και διαχρονική τάση του χειμώνα μεταμορφώνει το χώρο μας και η interior designer Alexandra Robertson σε μυεί στα μυστικά της…

Σας γοητεύει ένα all-white σκηνικό; Καθαρό, φρέσκο, αέρινο, χειμωνιάτικο; Η απλότητα του λευκού έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει κάθε χώρο…
Το λευκό είναι ένα απλό χρώμα ή για κάποιους άλλους η έλλειψη χρώματος, κάτι που το κάνει εύκολο στην επιλογή του χωρίς να δημιουργεί ερωτηματικά για το αν επιλέξατε σωστά το χρώμα, αν θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα αντικείμενα κτλ. Το λευκό είναι η εύκολη επιλογή όταν απλά θέλουμε ανοιχτά και φυσικά χρώματα.
Ένα τολμηρό βήμα…
Χρησιμοποιώντας το λευκό με θετική προοπτική και συνείδηση ως προς την επιλογή αυτή για την διακόσμηση του χώρου σας, κάνετε ένα τολμηρό βήμα. Ένα απολύτως λευκό σκηνικό κάνει μία δραματική δήλωση σε κάθε χώρο.
Μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα όπως: καθαρότητα, διαύγεια, αγνότητα, ηρεμία, την αίσθηση χώρου, πνευματικότητα.
Παρ’ όλα αυτά για κάποιους άλλους ανθρώπους η έλλειψη χρώματος και το απόλυτα λευκό είναι πολύ δύσκολο χρώμα για να “ζήσουν μέσα σ’ αυτό” και όχι μόνον από πρακτικής πλευράς.
Το λευκό δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για σπίτια με μικρά παιδιά, κατοικίδια εκτός και αν είστε διατεθειμένοι να ασχολείστε συνεχώς με την καθαριότητά του. Από ψυχολογικής και συναισθηματικής πλευράς πάλι, είναι δύσκολο γιατί μπορεί να δημιουργήσει χώρους κρύους, αφιλόξενους με έλλειψη προσωπικότητας.
Αν παρ’ όλα αυτά είστε σίγουροι πως ένα all-white σπίτι σας εκφράζει τότε με κάποιες μικρές συμβουλές μπορείτε να δημιουργήσετε εκθαμβωτικά αποτελέσματα.
Decoration tips…
– Το βασικό για να χρησιμοποιήσετε επιτυχημένα το λευκό στην εσωτερική διακόσμηση είναι να βρείτε τρόπους εκτός του χρώματος για να δώσετε χαρακτήρα και ενδιαφέρον στο χώρο.
– Το αποτέλεσμα που θα έχετε εξαρτάται πολύ από το στιλ που θα δώσετε με τα δάπεδα, υφάσματα, έπιπλα αξεσουάρ που είναι τα βασικά στοιχεία του χώρου εφόσον δεν υπάρχει το χρώμα.
Το απόλυτο λευκό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δημιουργούμε ένα minimal χώρο, μπορούμε να έχουμε ό, τι στιλ θέλουμε: σοφιστικέ και κομψό, vintage, country αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά υλικά και έπιπλα.

Αποχρώσεις του λευκού…
Το λευκό είναι σίγουρα το νούμερο ένα χρώμα για σας αλλά δοκιμάστε να παίξετε και με τις αποχρώσεις του λευκού, όπως κρεμ, το χρώμα του πάγου και πολλές άλλες αποχρώσεις… Θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι πάλι η αίσθηση του απόλυτου λευκού.
Πινελιές χρώματος….
– Και για αυτούς που θέλουν λίγο χρώμα παραπάνω χρησιμοποιήστε το άφοβα στα αξεσουάρ (φωτιστικά, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα).
– Αν πάλι θέλετε έντονες αντιδράσεις και χαρακτήρα το λευκό συνδυάζετε τέλεια με το μαύρο. Μια μαύρη κουζίνα σε ένα λευκό δωμάτιο, ένας καναπές, ένα μπάνιο θα δώσουν μία έντονη δραματικότητα στο χώρο. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κομψό με καθαρές γραμμές και θα αντέχει στο χρόνο.

Λευκό με φυσικά υλικά…
Η απόλυτη ζεστασιά βρίσκεται στο συνδυασμό των φυσικών υλικών με το λευκό. Ένα ξύλινο δάπεδο, φυσικές αποχρώσεις του ξύλου σε έπιπλα, κουφώματα κτλ. δημιουργούν ένα χώρο ζεστό, φιλόξενο και πάνω από όλα συνεχίζουμε να διατηρούμε το λευκό σκηνικό μέσα στο χώρο.
Το λευκό μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται εύκολη επιλογή, αλλά πρέπει να το σκεφτείτε αρκετά και να είστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό και ο χώρος θα λειτουργεί σωστά.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό χώρο σε ό, τι στιλ θέλετε, απλά αφήστε τη φαντασία και τα συναισθήματα να σας καθοδηγήσουν. Το αποτέλεσμα θα αξίζει το κόπο του!

Read More

And More