ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Πώς να “ανακατέψεις” τα στιλ με επιτυχία!

Μπορείς να συνδυάσεις ρίγες με floral, πουά με εμπριμέ, καρό με ρίγες; Πώς μπορείς να συνδυάσεις τα διαφορετικά στιλ ώστε να πετύχεις το ιδανικό mix & match και να αποφύγεις τις υπερβολές;

/
Μην προσπαθείς να τα ταιριάξεις όλα! Κράτησε μια γενική γραμμή και μετά αυτοσχεδίασε. Για παράδειγμα στο σαλόνι της φωτογραφίας, το γενικό πλαίσιο είναι το καφέ-πορτοκαλί του πατώματος. Με βάση αυτό χρησιμοποιήθηκαν έπιπλα και αξεσουάρ, εμπριμέ και μονόχρωμα στην παλέτα του πορτοκαλί χωρίς τίποτα να φαίνεται υπερβολικό ή παράταιρο!

/
Συνδύασε διαφορετικά σχέδια αλλά στο ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα, το εμπριμέ σχέδιο της ταπετσαρίας δένει αρμονικά με το ριγέ χαλί στον ίδιο χρωματικό τόνο και μονόχρωμες πολυθρόνες στο τραπέζι.

/
Κινήσου γύρω από ένα βασικό σχέδιο. Στο σαλόνι της φωτογραφίας το ριγέ πάτωμα δίνει το πρόσταγμα για το πού θα κινηθούν τα έπιπλα. Ο διακοσμητής έμεινε πολύ έξυπνα στους ίδιους χρωματικούς τόνους όμως “τόλμησε” και χρησιμοποίησε καρό, εμπριμέ και μονοχρωμίες στα έπιπλα και στα καλύμματα.

/
Συνδύασε διαφορετικά σχέδια στο ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα τα διαφορετικά είδη floral στον ίδιο χρωματικό τόνο (μπλε-άσπρο) δίνουν ένα διαφορετικό mix & match αποτέλεσμα. Στη φωτογραφία το κρεβάτι έχει ένα πιο απαλό floral σχέδιο για να μην μπλέκει με το πιο βαρύ floral της ταπετσαρίας ενώ τα υπόλοιπα έπιπλα και τα σεντόνια κινούνται στους τόνους του λευκού.

/
Μη φοβηθείς τα πουά! Σε ένα χώρο που κυριαρχεί το εμπριμέ και μάλιστα σε ανοιχτά χρώματα, το να σπάσεις τη μονοτονία με μια πουά παρέμβαση δίνει άλλο ύφος στο χώρο, όπως στη φωτογραφία που τα δύο σκουρόχρωμα πουά σκαμπό προσφέρουν μια υπέροχη εναλλακτική στο χώρο και συνδυάζονται άψογα με τα εμπριμέ σε καναπέ και πάτωμα.

/
Προσοχή στους συνδυασμούς των σχεδίων! Στη φωτογραφία το πάτωμα διαθέτει ένα απλό και απαλό σε χρώμα σχέδιο. Αυτό επιτρέπει στον καναπέ να έχει κάλυμα με έντονο εμπριμέ που συνδυάζεται τέλεια με το μονόχρωμο άλλά έντονο κίτρινο τραπεζι. Όταν συνδυάζεις διαφορετικά σχέδια καλό θα είναι το ένα να είναι έντονο και το άλλο πιο ουδέτερο ώστε να μην “μπουκώνουν” και τα δύο το μάτι.

Read More

And More