Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.06.2015 | 22:40
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Πώς να καθαρίσεις το πλυντήριό σου σε 5 βήματα!

Πώς να καθαρίσεις το πλυντήριό σου σε 5 βήματα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πιστεύεις ότι το πλυντήριο καθαρίζεται μόνο του επειδή χρησιμοποιεί νερό και απορρυπαντικό; Μέγα λάθος! Η κακή του συντήρηση κάνει κακό και στα ρούχα σου! Το καθάρισμά του όμως είναι τόσο απλό και πρέπει να το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που πλένεις εάν θέλεις να "ζήσει" αρκετά, να πλένει σωστά και να μη μυρίζει! Πώς; 5 είναι τα βήματα!


/

1) Πέρασε το εξωτερικό μέρος του πλυντηρίου με ένα υγρό πανί με σαπούνι πιάτων ή κάποιο κρεμώδες υγρό ή ακόμη και άζαξ για να το καθαρίσεις. Βγάζε κάθε φορά που πλένεις το συρταράκι με τις θήκες του απορρυπαντικού και πλύντο καλά για να μην μαζεύει σκόνη και δεν αποδίδει το απορρυπαντικό στην πλύση.

2) Στέγνωνε καλά τα λάστιχα του πλυντηρίου μετά από κάθε πλύση. Τα νερά και τα σκουπιδάκια που μαζεύονται εκεί στεγνώνουν, αφήνουν άλατα και διαβρώνουν ή μουχλιάζουν τα λάστιχα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα αλλάξεις, γεγονός που κοστίζει!

/
3) Καθάρισε το φίλτρο του πλυντηρίου όσο τακτικά προβλέπει ο κατασκευαστής ή και τακτικότερα (τουλάχιστον μια φορά το μήνα) ώστε να απομακρύνεις τις ίνες που έχουν συγκεντρωθεί. Πλύνε καλά τα φίλτρα με σαπούνι πιάτων πριν το ξαναβάλεις στη θέση του.

4) Μια φορά την εβδομάδα ή το μήνα τοποθέτησε 4 ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων στο άδειο πλυντήριο ρούχων και πλύνε σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία (άνω των 60 βαθμών) ώστε να απομακρύνεις τις οσμές.

5) Άφηνε πάντα ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου και τη θήκη του απορρυπαντικού για να στεγνώνουν και να αερίζονται ώστε να μην πιάνουν μούχλα και βακτήρια.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10