Έπιπλα βεράντας: πώς τα περιποιούμαι;

Ο καλοκαιρινός ήλιος, η υγρασία και η ζέστη είναι οι χειρότεροι «εχθροί» των επίπλων που έχεις στη βεράντα ή στην αυλή σου. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου βέβαια είναι προορισμένα να αντέχουν όμως χρειάζονται και αυτά την κατάλληλη περιποίηση για να σε βγάζουν ασπροπρόσωπη κάθε καλοκαίρι. Είτε είναι μεταλλικά είτε ξύλινα υπάρχουν απλοί κανόνες περιποίησης για να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση!

-Σκεσκόνιζε τακτικά τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας για να απομακρύνεις σκόνες, φύλλα που πέφτουν και μικροσκουπίδια χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μια νάιλον βούρτσα ώστε να μη φθείρονται.

/

-Μια φορά την εβδομάδα πλύνε καλά τα έπιπλα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και σαπούνι πιάτων. Απομάκρυνε όλους τους λεκέδες και ειδικά εάν πρόκειται για λεκέδες από περιττώματα πουλιών που έχουν διαβρωτική δράση στα μεταλλικά σας έπιπλα. Ξέπλυνε με καθαρό νερό.

-Καθάρισε, γυάλισε και προστάτεψε τα έπιπλα από αλουμίνιο με ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε διάλυμα νερού και ξυδιού. Μη χρησιμοποιείς σκληρές βούρτσες ή συρμάτινα σφουγγαράκια που θα χαράζουν την επιφάνειά τους.

/

-Μπορείς να προστατέψεις τα μεταλλικά και πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου γυαλίζοντάς τα με κερί που χρησιμοποιείται για το γυάλισμα του αυτοκινήτου.

-Προστάτεψε τα ξύλινα έπιπλα περνώντας τα με ειδικό βερνίκι που δεν επιτρέπει στην υγρασία να διεισδύσει και να τα φθείρει. Απόφυγε τα πόδια των ξύλινων επίπλων να έρχονται σε απευθείας, παρατεταμένη επαφή με το γρασίδι καθώς η υγρασία με τον καιρό θα κάνει ζημιά σε αυτά.

/

-Έλεγξε την κατάσταση του χρώματος των μεταλλικών επίπλων για τυχόν φθορές ή σκουριά. Βάψε τα εάν διαπιστώσεις ότι υπάρχουν φθορές για να αποτρέψεις την σκουριά να τα καταστρέψει.

-Μην αφήνεις εκτεθειμένα στον ήλιο (εφόσον δεν τα χρησιμοποιείς) τα μαξιλάρια από τις καρέκλες ή τους καναπέδες της βεράντας ή του κήπου. Ο ήλιος και η υγρασία φθείρουν το χρώμα τους. Ανανέωσέ τα πλένοντάς τα σε ένα ήπιο πρόγραμμα του πλυντηρίου σουκαι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

-Εάν έχεις ομπρέλα στον κήπο προτίμησε να την κλείνεις όταν δεν την χρησιμοποιείς ειδικά σε μέρες με πολύ αέρα ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα να σκιστεί.

Read More

And More