Tι είναι τα συστήματα σκίασης;

Tι είναι τα συστήματα σκίασης; Πως μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο σου, αλλά και να σε προστατέψουν από την ηλιακή ακτινοβολία;

Η διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου Αγγελική Τσακίρη θα μας μιλήσει σήμερα για τα roller, για τα συστήματα πάνελ, τα πλισέ αλλά και τις κάθετες και οριζόντιες περσίδες!

Τα συστήματα σκίασης δεν διακοσμούν μόνο ένα χώρο αλλά η σωστή τοποθέτησή τους επιτρέπει το σωστό έλεγχο της ηλιακής, θερμικής ακτινοβολίας. Ταυτόχρονα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση δαπανών σε θέρμανση, κλιματισμό και τεχνητό φωτισμό.

Roller

Tα υφάσματα roller είναι διαθέσιμα σε 5 επίπεδα διαφάνειας από υπερδιαφανές έως και πλήρους συσκότισης. Συμβάλλουν στον πλήρη έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την εναλλαγή θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο.
Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε υφάσματα roller καθώς και διάφορες ποιότητες υφασμάτων, όπως μπαμπού, χαρτί γιούτα, βελούδο και άλλα. Μπορούν να πέσουν μόνα τους ή συνδυασμένα με κουρτίνα.
Συστήματα πάνελ

Ουσιαστικά πρόκειται για μηχανισμό επάλληλων φύλλων έως και 5 δρόμων. Μπορούν να γίνουν είτε με ύφασμα από ρόλλερ, είτε από ύφασμα κουρτίνας ή επίπλωσης. Τα τελευταία χρόνια πάντα ανάλογα με το ύφος του χώρου, τα πάνελ αντικαθιστούν επάξια τις κουρτίνες δίνοντας ένα ιδιαίτερο στιλ στον χώρο. Έτσι μπορούμε να «παίξουμε»με τους χρωματισμούς δημιουργώντας ντεγκρανταρίσματα ή ενδιαφέροντα κοντράστ στην επιφάνεια του πάνελ. Μπορούν να συνδυαστούν και με κουρτίνα. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις επιφάνειες (δρόμους) του πάνελ χρησιμοποιώντας εμπριμέ μοτίβα, φτιάχνοντας έτσι ξεχωριστές επιφάνειες.
Πλισέ

Τα πλισέ συνδυάζουν τέλεια το design με τη μεγάλη συλλογή σε υφάσματα, χρώματα και σχέδια. Είναι τα μοναδικά συστήματα σκίασης που μπορούν να τοποθετηθούν σε ιδιαίτερα παράθυρα π.χ. Αψιδωτά, τριγωνικά, στρογγυλά κ.λ.π.
Κάθετες και Οριζόντιες περσίδες

Οι κάθετες και οριζόντιες περσίδες βγαίνουν σε ύφασμα, ξύλο και μεταλλικές. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, σίγουρα μπορούν να κάνουν την διαφορά στην εσωτερική διακόσμηση.

Read More

And More