Έξυπνα tips καθαριότητας!

Η καθαριότητα είναι απαραίτητη… για την υγεία μας, αλλά και την ψυχολογία μας. Το σπίτι μας πρέπει να είναι περιποιημένο και να μυρίζει όμορφα. Για αυτό σου συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα, μικρά και γρήγορα tips που θα σου φανούνε πολύ χρήσιμα.

Στο μπάνιο…
-Αν το σιφόνι του μπάνιου σου βγάζει αφρούς είτε από το πλυντήριο είτε από το καυτό μπάνιο που έκανες, ρίξε λίγο αλάτι πάνω και έτσι ο αφρός θα πέσει.
-Σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλό είναι να λειτουργείς το πλυντήριο άδειο και στη θήκη του απορρυπαντικού να βάλεις μαγειρική σόδα γιατί είναι η καλύτερη προστασία για τα άλατα.
-Για να καθαρίσεις τη λεκάνη της τουαλέτας σου και να μυρίζει τέλεια, άδειασε ένα μπουκάλι αναψυκτικό τύπου Cola, άφησέ το για μία ώρα και μετά τράβα το καζανάκι.

Στο καθιστικό…
-Προσοχή, ποτέ μη χρησιμοποιείς χλωρίνη ή άλλα καυστικά καθαριστικά σε μαρμάρινες επιφάνειες, γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους και θαμπώνουν. Το ιδανικό και το καλύτερο καθαριστικό είναι νερό και σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Μετά θα πρέπει να ξεβγάλεις καλά και να τρίψεις με ένα στεγνό μάλλινο πανί για να εξαφανιστούν τυχόν θαμπάδες!
-Για να καθαρίσεις από τον τοίχο μικρούς λεκέδες από μούχλα η διαδικασία είναι απλή: πρώτα σκούπισε τον τοίχο με ένα καθαρό πανί, μετά πέρασε τον λεκέ με ένα υγρό πανί από χλωρίνη και μετά ξανασκούπισε με ένα στεγνό πανί.
-Για την τέλεια απολύμανση, πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι ξίδι σε 3 λίτρα νερό και πέρασε τα πλακάκια με ένα σφουγγάρι.
-Για να μυρίζει υπέροχα ο χώρος σου… σου έχουμε ένα πολύ έξυπνο τρικ! Τοποθέτησε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με το αγαπημένο σου άρωμα σε κάποιο μέρος που χτυπάει ο ήλιος. Όταν το βαμβάκι ζεσταθεί, η μυρωδιά του θα απλωθεί στο χώρο και σίγουρα θα έχεις την αγαπημένη σου μυρωδιά στο σπίτι. Ανανέωσε το άρωμα κάθε δυο με τρεις μέρες.
-Αν λέρωσες τον τοίχο με κραγιόν τρίψε προσεχτικά με ένα νωπό σφουγγάρι και οδοντόκρεμα.

Στην κουζίνα!
-Όταν έχεις στο ψυγείο τρόφιμα με έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά, τοποθέτησε στο μεσαίο ράφι και κοντά στην πλάτη του ψυγείου ένα κομματάκι κιμωλία, που έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές! Πρέπει όμως να την αλλάζεις κάθε δύο βδομάδες.
-Για να αφαιρέσεις τα καμένα λίπη από το φούρνο της κουζίνας, όσο αυτός είναι ακόμα ζεστός ρίξε χοντρό αλάτι. Όταν ο φούρνος κρυώσει, σκούπισε τα λίπη με ένα νωπό σφουγγάρι.
-Για να καθαρίσεις την βρομιά που επιμένει στον πάγκο της κουζίνας από τα λίπη, τα υπολείμματα τροφών κλπ, χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και νερό για να φτιάξεις ένα κρεμώδες μείγμα. Βάλτο πάνω στις βρόμικες επιφάνειες και άφησέ το να δράσει για 2 ώρες περίπου. Τέλος ξέβγαλέ το με ένα πανί βουτηγμένο σε ξίδι.

Read More

And More