8 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο πρώτο σου σπίτι!

Μετακόμισες στο πρώτο σου σπίτι μετά το πατρικό σου! Είτε φοιτητικό, είτε εργένικο θέλεις επιτέλους να βάλεις πινελιές με το γούστο σου μέσα! Αν νοικιάζεις βέβαια οι παρεμβάσεις που μπορείς να κάνεις δεν μπορούν να είναι δραματικές. Η διακοσμήτρια του TLIFE σου δίνει 8 tips που πρέπει να θυμάσαι για τη διακόσμηση του πρώτου σου σπιτιού ώστε να μην πελαγώσεις!

/
Επένδυσε σε ένα καλό κρεβάτι! Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσεις χωρίς τσιγγουνιές είναι ένα άνετο κρεβάτι που θα σε συνοδεύσει για χρόνια!

/
Το χρώμα είναι το παν! Διάλεξε σωστά και με μεράκι τα χρώματα που θα βάψεις τους τοίχους. Σκέψου πόσες ώρες θα περνάς σε κάθε δωμάτιο, αν είναι φωτεινό, αν λερώνεται εύκολα και διάλεξε τα κατάλληλα χρώματα για κάθε δωμάτιο.

/
Διάλεξε τις σωστές κουρτίνες! Ανάλογα με το πού βρίσκεται το σπίτι, αν έχει ζέστη ή κρύο, ήλιο ή όχι οι κουρτίνες είναι σημαντικό βήμα στη διακόσμηση του σπιτιού. Ειδικά αν δεν βάψεις το σπίτι οι κουρτίνες μπορούν να αλλάξουν ριζικά την όψη ενός χώρου.

/
Δημιούργησε μια “περιοχή” με χαλί! Δώσε με άλλα λόγια ένα στίγμα, οριοθέτησε ένα κομμάτι του δωματίου με ένα πρωτότυπο χαλί που πάνω του θα πατάει η τραπεζαρία ή το τραπεζάκι του σαλονιού.

/
Εάν το πρώτο σου σπίτι δεν είναι μεγάλο, μπορείς να καταφύγεις σε έξυπνα τρικ για να δείχνει μεγαλύτερο ή πιο κομψό όπως αυτές οι γραμμές πάνω στο λευκό τοίχο.

/
Κάνε τη διαφορά στο μπάνιο, είτε με μια διαφορετική και φαντεζί λάμπα, είτε με αξεσουάρ που δεν περιμένει κανείς να δει σε ένα μπάνιο.

/
Κάνε παρεμβάσεις στο φωτισμό και προσάρμοσέ τον στις ανάγκες σου είτε αυτό σημαίνει να προσθέσεις φωτιστικά ή να αλλάξεις λάμπες και “καπέλα”.

/
Ντύσε τα έπιπλα εάν δεν έχεις χρήματα να πάρεις καινούργια ή δεν σου αρέσουν τα υφάσματά τους. Βάλε τα υφάσματα της αρεσκείας σου και προστάτεψέ τα και από τη φθορά.

Read More

And More