8 τρόποι να βάλεις το vintage στο σπίτι σου!

Το να προσθέσεις πινελιές vintage στο σπίτι σου χωρίς να περάσεις στο άλλο άκρο, μια συλλογή από… παλιά αντικείμενα, είναι απλό και εύκολο! Δες πώς!

1.Καθρέφτες

/
Μια συλλογή από μικρούς καθρέφτες σε διάφορα σχήματα ειδικά κοντά σε σκάλα ή στο διάδρομο της εισόδου του σπιτιού σου είναι ένας τρόπος να δώσεις vintage ύφος στο χώρο σου. Αντίστοιχα, αν οι καθρέφτες σε τρομάζουν μπορείς να δημιουργήσεις έναν τοίχο με κορνίζες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη!

2.Floral καλύματα

/
Δεν χρειάζεται να ζεις στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι για να χρησιμοποιήσεις το floral στο σπίτι σου. Έχεις μια λευκή κρεβατοκάμαρα και θέλεις να δώσεις ύφος vintage σε αυτήν; Απλά διάλεξε ένα ρομαντικό floral κάλυμα, συνδύασέ το με μονόχρωμα και ζωηρόχρωμα μαξιλάρια και θα πετύχεις το σκοπό σου!

3.Παιχνίδι με αντικείμενα

/
Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να προσθέσεις πινελιές “παλιού” στο χώρο σου, όπως π.χ. το σαλόνι σου, επιλέγοντας και τοποθετώντας δίπλα σε μοντέρνα αξεσουάρ μερικά παλιά όπως: παλιά βιβλία, μια παλιά φωτογραφική μηχανή, ένα παλιό σκεύος κ.ο.κ.

4.Διαχωριστικά

/
Τα διαχωριστικά σεπαρέ υπήρξαν ανέκαθεν ένα vintage στοιχείο που παρέπεμπε στην εποχή του ρομαντισμού. Επιπλέον είναι μια εξαιρετικά πρακτική λύση να απομονώσεις έναν ξεχωριστό χώρο σε ένα δωμάτιο είτε πρόκειται για το σαλόνι σου είτε την κρεβατοκάμαρά σου ή ακόμη και το μπάνιο σου!


5.Τα σκεύη ψηλά!

/
Αν θέλεις να δώσεις vintage ύφος στην κουζίνα σου μία δοκός πάνω από τον πάγκο εργασίας σου όπου με γάτζους θα κρεμάσεις από τις κουτάλες μέχρι τις κατσαρόλες σου θα φέρει το αγγλικό country στιλ της βικτωριανής εποχής στο σπίτι σου! Σπάσε την… μεταλλική μονοτονία κρεμώντας floral πετσέτες και γάντια φούρνου μαζί με τις κατσαρόλες!

6. Μαξιλάρια

/
Ένα μαξιλάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά! Σε ναυτικό ύφος ή με αρχαιοελληνικές παραστάσεις, όπως αυτά που σου προτείνουμε στο σχετικό άρθρο μας www.tlife.gr/Article/Deco-Smart-Moves/0-127-34621.html δώσεις το ύφος του “παλιού” στον καναπέ του σαλονιού σου.

7. Ξύλινα ράφια

/
Το να προσθέσεις μερικά ξύλινα ράφια ή ένα έπιπλο με ράφια, όπως αυτό που μπορεί να είχε η γιαγιά σου στο σπίτι της, σε ανύποπτο σημείο όπως μια γωνιά του σαλονιού σου και να το διακοσμήσεις με αντικείμενα όπως ένα παλιό φωτιστικό, μια ξύλινη κορνίζα ή το σερβίτισιο της μαμάς δίνει vintage ύφος στο χώρο σου!

8. Μεταλλικές επιγραφές

/
Οι μεταλλικές επιγραφές με τα τρυφερά ή αστεία μηνύματα είναι must vintage κομμάτια! Στην πόρτα σου, πάνω από το κρεβάτι σου, στην κουζίνα είναι μια όμορφη πινελιά που θυμίζει παλιές καλές εποχές αλλά και θα ομορφαίνουν τη μέρα σου με τα μηνύματά τους!

Read More

And More