ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Φέρε το στιλ της Άπω Ανατολής στο σπίτι σου!

Λιτές γραμμές, καθαρά σχήματα, φυσικά υλικά με έμφαση στο ακατέργαστο ξύλο συνθέτουν ένα σκηνικό ηρεμίας κατευθείαν από την Ιαπωνία. Πώς μπορείς να φέρεις και εσύ το ιαπωνικό στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού σου; Δες τις φωτογραφίες και εμπνεύσου!


Τα μεγάλα τετράγωνα πλακάκια οριοθετούν γεωμετρικά το χώρο. Το χωλ έχει μια σιδερένια κατασκευή για βιβλιοθήκη ενώ μια καρπέτα δίνει χρώμα, Ένας τοίχος με τακτοποιημένους πίνακες δημιουργεί μια artistic γωνιά.


Οι καρέκλες του τραπεζιού δίνουν το γιαπωνέζικο στιλ στην τραπεζαρία σε συνδυασμό με το ζεβρέ χαλί. Το λευκό στους τοίχους και το μαύρο στα πλαίσια των επίπλων και των κάδρων ή του φωτιστικού δίνει έναν αυστηρό οσο και λιτό τόνο, όπως επιβάλλει η ιαπωνική φιλοσοφία.


Φως, ξύλο και αποχρώσεις του καφέ κυριαρχούν στο σαλόνι το οποίο χάρη στο ορθογώνιο σχήμα του εξυπηρετεί τέλεια τις αρχές της ιαπωνικής διακόσμησης. Είναι χαρακτηριστική η επένδυση από ξύλο στον αριστερό τοίχο που λειτουργεί σαν κρυφή ντουλάπα καθώς και το ορθογώνιο παράθυρο στον δεξί που επιτρέπει στο φως να εισχωρεί.


Το εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο τζάκι συνδυάζεται με μια δερμάτινη πολυθρόνα και ένα τραπεζάκι από κορμό δέντρου. Η κρυφή βιβλιοθήκη εξυπηρετεί ιδανικά το σκοπό της!


Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά! Ένας μπουφές με “φύλλα” από ακατέργαστο ξύλο σε διάφορες φορές (αριστερά) δίνει την αίσθηση του φυσικού ενώ μια βιβλιοθήκη λειτουργεί ως διαχωριστικό μέσα στην τραπεζαρία.


Η κουζίνα, ενώ δεν έχει κάποιο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι εξαιρετική, με το σκούρο ξύλο να κυριαρχεί.


Κρεβάτι που αγγίζει το πάτωμα, φλοκάτες και καρπέτες αλλά και ένας τοίχος με ξύλινη επένδυση που εκτελεί χρέη ντουλάπας συνθέτουν μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα. Λιτότητα παντού είναι το σύνθημα της ιαπωνικής διακόσμησης.


Το παιδικό δωμάτιο ακολουθεί τη φιλοσοφία του υπόλοιπου σπιτιού χωρίς όμως να χάνει την παιχνιδιάρικη διάθεσή του!


Το σκούρο ξύλο και οι γεωμετρικές γραμμές στη διάταξη των επίπλων κυριαρχεί και στο μπάνιο με μια διακοπή από το λευκό στον τοίχο και το μεταλλικό παράθυρο.

Read More

And More