8 απλές ιδέες διακόσμησης που θα σου χρειαστούν!

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να κάνεις στιλιστικές παρεμβάσεις στο σπίτι σου που θα κάνουν τη διαφορά! Διάβασε πώς!

/
Γέμισε το τραπέζι της τραπεζαρίας με αντικείμενα. Μπορεί να είναι βάζα σε διάφορα μεγέθη, πιατέλες, στοίβες βιβλία, σε κάθε περίπτωση είναι στιλιστική παρέμβαση να γεμίσεις το τραπέζι σου με ομοειδή ή ταιριαστά αντικείμενα. Σαν δημιουργική ακαταστασία δηλαδή!

/
Βάψε ένα έπιπλο λευκό. Μια καρέκλα, ένα τραπέζι ακόμη και ένα κομοδίνο βαμμένο σε εκτυφλωτικό λευκό δίνει άλλη όψη στα πράγματα είτε είναι στο σαλόνι ή αλλού. Αντί για λευκό βέβαια μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο “χτυπητό” χρώμα.

/
Ανακυκλωμένη επένδυση! Πώς θα σου φαινόταν να “ντύσεις” τις πολυθρόνες και τους καναπέδες σου με τις παλιές σου κουρτίνες ή παλιά υφάσματα σε διαφορετικούς χρωματισμούς και σχέδια όπως τα έπιπλα της φωτογραφίας;

/
Βάλε κουρτίνα ως διαχωριστικό στην κουζίνα σου. Ακόμη κι αν είναι μικρή θα δημιουργήσει εφέ αυλαίας και θα δώσει την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο δωμάτια. Αλλά και μαζεμένη θα αποτελεί ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς στο χώρο.

/
Επέλεξε στιλ mix and match στην κρεβατοκάμαρά σου. Συνδύασε διαφορετικό πάπλωμα, μαξιλάρια και σεντόνια και κάνε το κρεβάτι σου να μοιάζει με την… Κάρι Μπράντσο!

/
Κρέμασε πιάτα σε έναν τοίχο. Σίγουρα θα έχεις δει παντού να διακοσμούν έναν τοίχο με πολλές διαφορετικές κορνίζες. Πόσες φορές όμως έχεις δει κρεμασμένα πιάτα ως διακοσμητική παρέμβαση; Και όμως! Ένα παλιό σερβίτσιο, διαφορετικά ή ομοειδή πιάτα θα κάνουν τη διαφορά κρεμασμένα και όχι στο τραπέζι!

/
Βάλε μια αντίκα στο μπάνιο σου! Ένα παλιό κομοδίνο, ένα vintage αντικείμενο όπως ένα κλουβί ή ένα ραδιόφωνο, μια παλιά πολυθρόνα θα δώσουν άλλο ύφος στο μπάνιο σου!

/
Βάλε χειροποίητους διαδρόμους στο χωλ σου! Εάν θέλεις να φέρεις την Ανατολή στο σπίτι σου αποφεύγοντας τις υπερβολές, επέλεξε έναν ή δύο διαδρόμους σε περσικά σχέδια για να δώσεις άλλον αέρα στο σημείο εκείνο του σπιτιού σου που θα τους τοποθετήσεις.

Read More

And More