Τι θα έλεγες για ταπετσαρίες;

Οι ταπετσαρίες είναι ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος για να διακοσμήσεις το χώρο σου. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές στην αγορά που σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει και χαρακτηρίζει το στιλ σου. Τώρα που είναι ξανά στη μόδα δεν έχεις παρά να το απολαύσεις.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι ταπετσαρίες μαζεύουν υγρασία ή μούχλα, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα. Ένα σημαντικό συν είναι ότι προστατεύουν τον τοίχο και τον διατηρούν καθαρό καθώς δεν μαζεύουν σκόνη. Και πλέον μην ξεχνάς ότι σε περίπτωση που τις βαρεθείς ξεκολλάνε πολύ εύκολα από τον τοίχο χωρίς να αφήσουν σημάδια!
Πριν την εφαρμόσεις -αν θέλεις να το τολμήσεις μόνη σου και όχι να απευθυνθείς σε ειδικούς- πρόσεχε ο τοίχος να είναι λείος, χωρίς εξογκώματα, τρύπες κτλ. Δεν θέλεις ατέλειες, έτσι δεν είναι;
Decoration tip
Δεν χρειάζεται να ντύσεις ολόκληρο το δωμάτιο με ταπετσαρία. Ένας μόνο τοίχος αρκεί για να αλλάξει όλον το χώρο και να του δώσει στιλ.

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητα σχέδια: ρίγες, πουά, φύση, πολυκατοικίες, παράθυρα, σύμβολα, γράμματα, νεράιδες, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Επίσης υπάρχουν και ξεχωριστές υφές στις ταπετσαρίες όπως βελούδινη υφή, ύφασμα, φελλός….


ΤΑ ΕΙΔΗ
Υπάρχουν πολλά είδη ταπετσαριών: χάρτινες, βινυλιακές, αφροβινυλιακές, υαλοταπετσαρίες, οι φωτοταπετσαρίες και οι μπορντούρες.
– Ας ξεκινήσουμε από τις χάρτινες που είναι και πιο κλασικές και πλέον αν βραχούν δεν θα πάθουν ζημιά. Είναι ιδανικές για το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο.

– Τις υαλοταπετσαρίες τις συναντάμε περισσότερο σε ξενοδοχεία και σε γραφεία αφού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και δεν χαλάνε εύκολα.

– Οι βινυλιακές ταπετσαρίες είναι κι αυτές ανθεκτικές στην υγρασία αλλά και στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν τις βλέπει ο ήλιος το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα τους.
– Οι αφροβινυλιακές ταπετσαρίες έχουν ανάγλυφη υφή. Είναι κι αυτές πολύ ανθεκτικές στην ηλιακή ακτινοβολία και τις συναντάμε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.
– Οι μπορντούρες που πλαισιώνουν ένα τοίχο ή οτιδήποτε άλλο είναι μια διακριτική ταπετσαρία που μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλεις.
– Τέλος είναι οι φωτοταπετσαρίες απεικονίζουν τοπία ή ζώα και τα κάνουν τόσο αληθοφανή που μοιάζουν αληθινά.

Ανάλογα με το χώρο σου, το στιλ και το ύφος που θέλεις και συζητώντας με έναν ειδικό στο κατάστημα που θα απευθυνθείς θα μπορέσεις να επιλέξεις την κατάλληλη ταπετσαρία για σένα. Κάτι ποπ για έναν πολύ μοντέρνο χώρο ή κάτι πιο κλασικό; Όπως και να ‘χει οι ταπετσαρίες μπορούν πολύ εύκολα να δώσουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σπίτι σου. Και πια δεν είναι τόσο ακριβές.

Read More

And More