3 αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσεις την ενέργειά σου. Δες τη ζωή καθαρά!

Υπερδυνάμεις! Χωρίς υπερβολή, αυτό χρειάζεται να έχει στις μέρες μας η μέση γυναίκα, που προσπαθεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα πολλούς σημαντικούς ρόλους, αυτόν της μητέρας, της εργαζόμενης, της συντρόφου, της φίλης, της κόρης κ.ά., με αποτέλεσμα στο τέλος να παθαίνει σωματική και ψυχική υπερκόπωση. Έτσι, αποδίδει πολύ λιγότερο από όσο εκείνη θα ήθελε, και στο τέλος της ημέρας νιώθει όχι μόνο κατάκοπη και απογοητευμένη, αλλά ίσως και ματαιωμένη.

Από τα παραπάνω προκύπτει το πόσο σημαντικό και επείγον είναι το να γνωρίζουμε πώς θα αυξήσουμε την ενέργειά μας και πώς θα τη διαφυλάξουμε, ώστε να την επενδύσουμε στη υλοποίηση του οράματός μας για μια ομορφότερη ζωή.
Ακολουθούν τρία βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά να πάρετε την ενέργειά σας στα χέρια σας και, σταδιακά, να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας και να αυξήσετε την εσωτερική δύναμη και αισιοδοξία σας.

Βήμα πρώτο:
Αποφασίστε ότι αξίζετε…

…και ότι θα διεκδικήσετε μια καλύτερη καθημερινότητα, και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε ένα μικρό βήμα δράσης προς αυτή την κατεύθυνση κάθε μέρα. Οι μεγάλες αλλαγές δεν χρειάζονται τεράστιες και απότομες τομές. Το αντίθετο! Χρειάζονται:
1. Αποφασιστικότητα
2. Θετικότητα
3. Συνέπεια
4. Μικρά, εφικτά βήματα, κάθε μέρα.

Βήμα δεύτερο:
Αντιμετωπίστε την Τελειομανία κατά πρόσωπο.

Καθίστε τη στο σκαμνί και βάλτε τη στη θέση της μια για πάντα! Και τι εννοούμε με αυτό; Ότι πρέπει να τη βγάλετε από τη ζωή σας.

Έρευνες έδειξαν ότι η μέση γυναίκα βιώνει μια έντονη εσωτερική σύγκρουση και δέχεται πιέσεις να είναι η τέλεια μαμά, η τέλεια νοικοκυρά, η τέλεια σύντροφος, να έχει την τέλεια καριέρα κ.ο.κ. Κι όταν δεν τα καταφέρνει, πράγμα που συμβαίνει συχνά, οι ενοχές που νιώθει είναι τεράστιες!

Πολυετείς έρευνες πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, ωστόσο, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που απαιτούν από τον εαυτό τους την τελειότητα, τείνουν να αμφιβάλλουν βαθιά για την αξία τους. Αντιθέτως, όταν δεν είναι τέλειοι, βιώνουν τον φόβο της απόρριψης και της ματαίωσης, νιώθουν μέχρι και θυμό για τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την τελειότητα θα γίνουν αποδεκτοί από τους άλλους.

Τα νέα ωστόσο είναι πολύ πιο ευχάριστα: Ο σύντροφος, τα παιδιά, ο εργοδότης, ακόμα και οι γονείς σας γνωρίζουν ήδη ότι δεν είστε τέλεια, και σας αγαπούν και αποδέχονται ακριβώς έτσι! Γι’ αυτό, κάντε καθημερινά το δικό σας βήμα προς την αποδοχή του -μη τέλειου- εαυτού σας. Και γιορτάστε το!

Βήμα τρίτο:
Φτιάξτε τη δική σας φόρμουλα αύξησης της ενέργειάς σας!

Αυτό το βήμα είναι φανερά το πιο σημαντικό.

Είναι γεγονός ότι η μέση γυναίκα στις μέρες μας, χρειάζεται υπερδυνάμεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Γεγονός είναι επίσης ότι, ο άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο απόθεμα ενέργειας στη διάθεσή του κάθε μέρα. Χρειάζεται να μάθουμε όχι μόνο πώς μπορούμε να το αυξήσουμε, αλλά και πώς δεν θα το ξοδεύουμε άσκοπα.

Κάποιες πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε, είναι οι εξής:
1. Διατροφή: Η διατροφή στην περίπτωσή μας παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Η ζάχαρη και ο καφές είναι οι κατεξοχήν μεγάλοι εχθροί σε αυτόν τον τομέα, καθώς ναι μεν αυξάνουν απότομα την ενέργειά σας, αλλά αυτό κρατά για λίγο, αμέσως μετά η ενέργειά σας μειώνεται σημαντικά. Περιορίστε αυτά τα δύο συστατικά, ή, ακόμα καλύτερα, καταργήστε τα τις πιο απαιτητικές ημέρες της εβδομάδος, και βιώστε σταθερά επίπεδα ενέργειας, χωρίς απότομες μεταπτώσεις!

2. Αναπνοές: Αυτό είναι κάτι που η πλειονότητα του κόσμου αγνοεί. Θα σας πω απλά, ότι μάλλον αυτή τη στιγμή, ενώ διαβάζετε, κάποιες στιγμές είτε κρατάτε την αναπνοή σας είτε απλώς δεν αναπνέετε ρυθμικά. Και αυτό συμβαίνει αμέτρητες φορές μέσα στην ημέρα. Αυτή η συνήθεια κουράζει πολύ τον εγκέφαλο, προκαλεί νοητική σύγχυση, σωματική κόπωση, πονοκέφαλο και αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Αν θέλετε να αυξήσετε την ενέργειά σας μέσα από σωστές αναπνοές, αρκεί να μάθετε να κάνετε συνειδητά ένα σετ αναπνοών, για μόλις πέντε λεπτά, μια ή δύο φορές την ημέρα. Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε βιντεάκια για αρχάριους που σας δείχνουν διάφορα σετ αναπνοών, από τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε. Ενδεικτικά, σας προτείνουμε την τετράγωνη αναπνοή:

Εισπνοή από τημύτη με κλειστό στόμα, μετρώντας τέσσερις χρόνους.

Κράτημα για τέσσερις χρόνους.

Εκπνοή από μισάνοιχτο στόμα μετρώντας τέσσερις χρόνους.

Κράτημα για τέσσερις χρόνους.

Αφιερώστε σε αυτό το σετ αναπνοών πέντε λεπτά κάθε πρωί, μόλις φτάνετε στη δουλειά κι άλλο τόσο μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Αυτή η μικρή και εύκολη πρακτική, θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλα όσα το προβληματίζουν, και να εστιάσετε πιο εύκολα σε αυτό που θέλετε να κάνετε εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, θα ενεργοποιήσει το φυσικό «φρένο» του στρες, το παρασυμπαθητικό σας σύστημα, με αποτέλεσμα να χαλαρώσετε.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να διαθέσετε περισσότερη ενέργεια σε αυτά τα οποία εσείς θεωρείτε σημαντικά, με πολύ πιο ευχάριστη διάθεση και ζωντάνια!

Μάθε περισσότερα εδώ!

Read More

And More