3 βήματα για να πολλαπλασιάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Δες το Χρόνο σου Καθαρά.

Ο χρόνος σου είναι ίσως ο πιο σημαντικός πόρος που έχεις να διαχειριστείς μέσα στην ημέρα σου. Είναι εκείνος που θα σε βοηθήσει να ομορφύνεις τη σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά σου, εκείνος που θα σε βοηθήσει να μείνεις γερή, δυνατή και όμορφη και, τέλος, εκείνος που θα σε βοηθήσει να αποδώσεις αυτό που θα ήθελες στην εργασία σου.

Αλλά όπως ξέρουμε όλοι… ο χρόνος για όλα τα παραπάνω, τις περισσότερες φορές, δεν φτάνει!

Ωστόσο, τα πορίσματα των ερευνών έρχονται να μας ξαφνιάσουν!

Έρευνες έδειξαν ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 2,1 ώρες την ημέρα σε αντιπερισπασμούς όπως η τηλεόραση και το άσκοπο σερφάρισμα στο ίντερνετ!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρεις -απόλυτα εφικτούς- τρόπους που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις χρόνο για την περιποίηση του εαυτού σου, για να πας βόλτα με τον σύντροφο ή τις φίλες σου, για να παίξεις με τα παιδιά σου, να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου χόμπι, να κάνεις όλα αυτά που σου είναι απαραίτητα για να διατηρήσεις την καλή διάθεση και την ισορροπία σου.

1. Σημαντικό ή Επείγον;
Πρόκειται για το πιο σημαντικό βήμα: Διαχώρισε όλα τα πράγματα που είναι επείγον και σημαντικό να διευθετηθούν αμέσως, από εκείνα που, μπορεί να είναι επείγονται, αλλά δεν είναι το ίδιο σημαντικά. Για παράδειγμα, το να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ξοδέψεις ένα τέταρτο μιλώντας με τον αντιπρόσωπο του τηλεμάρκετινκ ή με μια μακρινή ξαδέρφη σου, ενώ δεν έχεις ακόμα ολοκληρώσει τα επείγοντα για την οργάνωση της ημέρας σου, έχει μεν το χαρακτήρα του επείγοντος αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό. Συνεπώς, μπορεί να σε αποπροσανατολίσει και να σου στερήσει μια ώρα από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, αυτές που σε βοηθούν να διατηρήσεις την ισορροπία και τη διάθεσή σου.

2. Αντιμετώπισε τη διάσπαση προσοχής
Διαμόρφωσε ζώνες εργασίας για τα σημαντικά και επείγοντα της ημέρας και της εβδομάδας σου, καθαρές από εξωτερικούς αντιπερισπασμούς.

Αν είσαι απερίσπαστη και κάνεις γρηγορότερα αυτά που… χρειάζεται, θα σου μείνει πολύ περισσότερος χρόνος για να κάνεις αυτά που… χρειάζεσαι!

Βόλτα με τις φίλες σου μια φορά στο τόσο, παιχνίδι με τα παιδιά σου το απόγευμα ή ένα slow dinner με τον σύντροφο σου. Μείνε μακριά από το Facebook τις πρώτες 3 ώρες της ημέρας και εστίασε στα σημαντικά και επείγοντα. Μόλις ξεμπερδέψεις από αυτά, θα δεις τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για εσένα να… πολλαπλασιάζεται.

3. Συμφιλιώσου με την έλλειψη
Αποφάσισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να τα κάνεις όλα, όπως ακριβώς θα ήθελες.

Γιατί στα αλήθεια δεν υπάρχει!

Αποδέξου το. Μερικές φορές είναι προτιμότερο να εναρμονιζόμαστε με αυτό το γεγονός και να ακολουθούμε την καρδιά μας, όχι μια απρόσωπη λίστα με υποχρεώσεις. Οι λίστες δεν τελειώνουν ποτέ. Ο χρόνος μας όμως, ναι.

Μάθε περισσότερα εδώ!

Read More

And More