Afterglow: Η έκθεση για το… φωτιστικό design που πρέπει να δεις

Μπορεί το μεγαλύτερο event της Νέας Υόρκης να ήταν τις τελευταίες ημέρες η ετήσια έκθεση σχεδιασμού NYCxDESIGN και να τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα, αλλά πολλοί ήταν και οι “εορτασμοί” γύρω από το design που εμπνεύστηκαν από τη μεγάλη διοργάνωση και συνέχισαν το… party! Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Lindsey Adelman Studio που φιλοξένησε το δημόσιο gala Afterglow και παρουσίασε έργα των Mary Wallis και Karl Zahn, αλλά φυσικά και της ίδιας της Adelman! Με σημείο αναφοράς τη γλυκιά ώρα του ηλιοβασιλέματος, που ο ουρανός παίρνει ροζ και χρυσές αποχρώσεις, έτσι και το Afterglow (που είναι η αμερικανική λέξη για το φυσικό φαινόμενο) ήρθε για να δώσει μια νοσταλγική διάθεση σε αυτή τη γλυκιά ανάμνηση που αποτελεί πλέον το μεγάλο νεοϋορκέζικο γεγονός NYCxDESIGN!

Εμπνευσμένα από τις ειδυλλιακές αποχρώσεις του φυσικού φαινομένου, τα έργα που παρουσιάστηκαν προσπάθησαν να αποδώσουν πρακτικά και αισθητικά τις διεργασίες του ουρανού και του φυσικού φωτός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρχιτεκτονικά φωτιστικά- έργα τέχνης, με ιδιαίτερη “προσωπικότητα” και εκλεπτυσμένη “φύση”! Το κρεμαστό Edie της σχεδιάστριας Mary Wallis έχει αυτή την εκρηκτική ένωση του ρομαντικού με το άγριο και εξεζητημένο, ενώ το Kingdom του Karl Zahn είναι η… μετάφραση του φυσικού φυτού που κοσμεί έναν εσωτερικό χώρο! Ταυτόχρονα, η Cherry Bomb συλλογή της Lindsey Adelman μετουσιώνει τα ίδια ακριβώς φυσικά και “άγρια” στοιχεία σε φωτιστικά με ρομαντισμό και καινοτόμα αισθητική!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα μοναδικά φωτιστικά που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Afterglow και να απολαύσεις τη διττή σημασία του σύγχρονου design!

Read More

And More