Ιδανικό για ερωτευμένους, ευτυχισμένους, κουρασμένους ή άτομα με τάσεις φυγής

Έχεις νιώσει ποτέ την ανάγκη να χαθείς στο “ποτέ” και στο “πουθενά”; Να είσαι πιεσμένη, κουρασμένη, στεναχωρημένη, με οξύτατες τάσεις φυγής; Τι κάνεις; Που πας; Εκεί. Στο ίδιο μέρος που θα πήγαινες αν ήσουν ευτυχισμένη, γεμάτη, κεφάτη. Με εκείνον, τον έρωτα της ζωής σου, για να απολαύσετε το “εμείς” σας μακριά από όλους και από όλα. Ή με φίλες σου. Σου έχω λοιπόν το ιδανικό μέρος. Λέγεται Nefeles Mainalon Resort. Τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Το ιδανικό απόμερο cocktail σιωπής και απόλαυσης. Μιάμιση με δύο ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο. Εκεί. Θα με θυμηθείς…
Εμείς ξεκινήσαμε για την Ορεινή Αρκαδία, Παρασκευή απόγευμα μετά το γραφείο. Τρεις φίλες που στις βαλίτσες τους κουβαλούσαν τους δικούς τους λόγους για απομόνωση. Και που κάπου εκεί μετά την Κόρινθο, αρχίσαμε να γελάμε ήδη.

Εκκωφαντική σιωπή. Αδιανόητη ηρεμία. Το καθαρό οξυγόνο διαπέρασε τα κύτταρά μας σε χρόνο dt και οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν ό,τι σκέψεις μας απομάκρυναν από την Αθήνα. Ανάψαμε το τζάκι και γελάσαμε μέχρι το πρωί. Αναλύσαμε το κενό, επιδιώξαμε το γεμάτο και κοιμηθήκαμε σαν τα πουλάκια στην αγκαλιά ενός πολυτελούς στρώματος (το α και το ω του ξεκούραστου ύπνου). Η Hotelbrain που διαχειρίζεται το Nefeles Mainalon Resort είναι αυστηρή με αυτά. Η ποιότητα είναι που κάνει συνήθως τη διαφορά.

Χαμένες στο δάσος. Χωμένες σε μια τεράστια αγκαλιά από πεύκα εισπνεύσαμε τη φύση της ελληνικής εξοχής, απολαύσαμε τον καφέ μας για να καταλήξουμε γύρω από το κεντρικό τζάκι στο lobby να πίνουμε κρασί και να γελάμε με τις προσωπικές ιστορίες που ο αέρας έφερε στη μνήμη μας. Μαζί με κάτι άλλα κορίτσια που συναντήσαμε εκεί.

Νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Για αυτό και δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου τακούνια, φτιασίδια, στράφταλα και καλλωπιστικά πρέπει. Ζεστά ρούχα χρειάζεσαι, άνετα παπούτσια και τον εξοπλισμό του σκι, αν είσαι από εκείνες που σκοπεύουν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό για σπορ. Εμείς κοιμηθήκαμε. Βαθιά. Μιλήσαμε. Βαθιά. Γελάσαμε. Πολύ. Περπατήσαμε αρκετά. Επιταχύναμε το μεταβολισμό μας και κάναμε μια βόλτα στη γραφική -διπλανή- Βυτίνα για το απαραίτητο παραδοσιακό shopping και το αναπόφευκτο παράλογο φαγοπότι εκτροχιασμένο από τις τοπικές νοστιμιές. Τίποτα δεν σε νοιάζει εκεί που σταματάει ο χρόνος. Κι ο χρόνος να ξέρεις σταματάει εκεί που βασιλεύει το καθαρό οξυγόνο και η ουσία της ζωής. Εισπνοή, εκπνοή, ξεκούραση, ύπνος, φαγητό.

Η επιβλητικότητα του βουνού γύρω σου, σου υπενθυμίζει πως είσαι πολύ μικρή για να βουλιάζεις σε μεγαλοποιημένα προβλήματα. Ξεκούραση χρειάζεσαι κι εδώ τη βρίσκεις. Το βουνό Μαίναλον σου κλείνει το μάτι επιτρέποντας να περάσει δίπλα σου ένα άλογο και να σε αποσυντονίσει.

Το ίδιο θα σου συμβεί κι αν έρθεις εδώ με το αγόρι σου. Θα απολαύσεις την ευγένεια του προσωπικού, τα ξύλα που καίγονται στο τζάκι, το κρεβάτι που δεν θα σε αφήνει να σηκωθείς, τις γήινες αποχρώσεις, την καταπράσινη φύση. Οι δυο σας στο πουθενά, χωρίς αντιπερισπασμούς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες να κοκκινίσουν τα μαγουλάκια σου, θα σε ομορφύνουν φυσικά και θα χαμογελάσεις φορώντας τις πιτζάμες στο “σπίτι” σας για το Σαββατοκύριακο.

Είναι μαγικά. Κι αν οι καθημερινές υποχρεώσεις ήταν η αιτία να “πάρουμε τα βουνά”, τελικά τα βουνά ήταν αυτά που μας επανέφεραν στα λογικά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More