Ο κανόνας της Χρυσής Επικοινωνίας. Δες την επικοινωνία σου καθαρά!

Σύμφωνα με την Dr Sue Johnson, το να είμαστε στα καλύτερα μας είναι πραγματικά εφικτό μόνο όταν συνδεόμαστε βαθιά με κάποιον άλλον. Ίσως το σημαντικότερο συστατικό της ευημερίας μας και μιας ζωής που θα μας χαρίσει πληρότητα είναι οι καλές και βαθιές σχέσεις. Μια καλή σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά μας, ή με τις πιο αγαπημένες φίλες μας φέρνει θετική και θεραπευτική αλλαγή σε όλο τον εγκέφαλο μας! Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της οικογένειας μας.

Ωστόσο, συχνά απομακρυνόμαστε από τους αγαπημένους μας ανθρώπους, μπερδεμένοι από ένα κρυφό παιχνίδι που μας παίζει η σκέψη μας και χαμένοι στις κρυφές δυναμικές της επικοινωνίας, όπως θα κουβεντιάσουμε και σε άλλα άρθρα.

Μια από αυτές τις δυναμικές είναι εκείνη που μας κάνει να μπερδεύουμε τα Νομίζω μας με τα Γνωρίζω μας.

Στην πραγματικότητα μυριάδες σχέσεις χάλασαν και άπειρες συνεργασίες καταστράφηκαν γιατί μπερδέψαμε τα Νομίζω μας με τα Γνωρίζω μας.

Αν θέλετε να μάθετε κατά πόσο έχετε και εσείς υπάρξει θύμα αυτού του παιχνιδιού του μυαλού κάντε την εξής άσκηση.

Βήμα 1: Εστιάστε στο πρόσωπο της φωτογραφίας.
Βήμα 2: Στη συνέχεια πάρτε χαρτί και μολύβι και χωρίστε τη σελίδα σας στα δυο.
Βήμα 3: Στη μια μεριά γράψτε τα Γνωρίζω σας και στην άλλη τα Νομίζω σας. Για παράδειγμα:

Γνωρίζω
Γνωρίζω ότι είναι άνδρας.
Γνωρίζω ότι φοράει ρούχα.
Γνωρίζω ότι έχει μαύρα μαλλιά.

Νομίζω
Νομίζω ότι έχει εργασία.
Νομίζω ότι έχει φίλους.
Νομίζω ότι είναι υγιής.

Η προβληματική επικοινωνία μέσα από τα Νομίζω μας μπορεί να αντισταθμιστεί μέσω της Χρυσής Επικοινωνίας των Γνωρίζω μας. Η Χρυσή Επικοινωνία βασίζεται στο γνήσιο ενδιαφέρον για το τι νιώθει και τι χρειάζεται ο άλλος. Αυτό ισχύει, είτε πρόκειται για τον σύντροφο και τα παιδιά μας είτε για τον εργοδότη και τους συνεργάτες μας.

Οι επιτυχημένες σχέσεις έχουν όλες ανεξαιρέτως, έναν κοινό παρονομαστή: Το γνήσιο ενδιαφέρον να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Εάν αφήσουμε στην άκρη τα Νομίζω μας και φροντίσουμε να αυξήσουμε τα Γνωρίζω μας, για τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, θα δούμε τις σχέσεις μας να ανθίζουν και να προσφέρουν ευτυχία, υγεία και πληρότητα σε εμάς αλλά και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Μάθε περισσότερα εδώ!

Read More

And More