Scout table: Το Danish design μέσα από τη σύγχρονη σχεδιαστική ματιά

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες οπτικές του design είναι όταν νέοι δημιουργοί επιλέγουν να δανειστούν στοιχεία από τα κορυφαία σχεδιαστικά ρεύματα του παρελθόντος για να “χτίσουν” τα σύγχρονα έργα τους. Και μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το νέο side table που λανσάρει το studio Alchemy Mercantile από την Καλιφόρνια!

Το ολοκαίνουριο Scout table αντλεί την έμπνευσή του από το λατρεμένο Danish design και την γεωμετρική αισθητική που αναδύθηκε από το Bauhaus, καταφέρνοντας να την εξελίξει σε κάτι εντελώς contemporary και άκρως λειτουργικό! Επιπλέον, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα και κεντρική ιδέα του σχεδιασμού του είναι και η eco- friendly κατασκευή του από ξύλο καρυδιάς με απολύτως φυσικό φινίρισμα.

Η πρωτοτυπία του Scout table είναι το γεγονός πως δεν διαθέτει καθόλου βίδες και μεταλλικά στοιχεία για τη συνδεσμολογία του, αλλά πρόκειται για έναν παραδοσιακό τρόπο “δεσίματος” του κάθε στελέχους με το άλλο, αποδεικνύοντας την αγάπη του design studio για τις τεχνικές και την αισθητική του παρελθόντος! Αποτελείται από δύο επίπεδα, την κάτω ξύλινη επιφάνεια και την επάνω γυάλινη, που προέκυψε μετά από ειδική επεξεργασία του γυαλιού, ώστε να μην “πρασινίζει” έντονα και επιπλέον διαθέτει ένα κασπό που με τη γεωμετρία του συμπληρώνει το μοναδικό design του Scout table!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το… νεοφερμένο Danish design!

Read More

And More