Τα “αποδομημένα” φωτιστικά του Andrea Anastasio

Κάτι που δεν είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά τώρα θα ανακαλύψεις αμέσως, είναι πως τα φωτιστικά λειτουργούν ουσιαστικά ως “κρυψώνες” της λάμπας, του καλωδίου και του διακόπτη! Δηλαδή, ένα διακοσμητικό αντικείμενο που, ανεξαρτήτως στυλ και αισθητικής γραμμής, έχει δημιουργηθεί για να καλύψει το μηχανισμό λειτουργίας του βασικού μηχανισμού που παράγει φως! Τώρα, όμως, έρχεται ο designer Andrea Anastasio να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας για λογαριασμό της εταιρείας Foscarini το πρώτο “αποδομημένο” επιτραπέζιο φωτιστικό! Η σειρά Filo είναι η νέα καινοτόμα ιδέα, που παίρνει τα βασικά εξαρτήματα ενός φωτιστικού και τα αξιοποιεί με τρόπο που γίνονται μέρος της διακόσμησης! Και είναι όσο τέλειο ακούγεται!

Τα χρωματιστά υφασμάτινα καλώδια τυλίγονται γύρω από ένα άγκιστρο στην κορυφή της βάσης του φωτιστικού, ενώ πάνω τους έχουν περασμένα κάθε λογής γυάλινα διακοσμητικά, καταλήγοντας στο κωνικό “καπέλο” που είναι ό,τι πιο minimal έχεις δει! Με αυτό τον τρόπο, τα φωτιστικά Filo απομακρύνουν κάθε διάθεση “κρυψίματος” και φέρνουν στο… φως (see what I did there?) τα παρεξηγημένα υλικά του καθημερινού φωτιστικού σου, αναδεικνύοντας το βιομηχανικό χαρακτήρα τους μέσα από elegant στοιχεία και ιδιαίτερες υφές!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις μερικές από τις εκδοχές και τους συνδυασμούς των “αποδομημένων” φωτιστικών Filo!

Read More

And More