Τα “φιλοσοφικά” φωτιστικά που υπακούν στις αρχιτεκτονικές γραμμές

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα παράξενα φωτιστικά και η αλήθεια είναι πως αυτός είναι και ο σκοπός τους! Κατασκευασμένη με καθαρά αρχιτεκτονικό σκεπτικό και με απίθανα πρωτοποριακή σκέψη, η συλλογή φωτιστικών “In the Shadow of a Man” του design studio Child Studio καταφέρνει να συνδυάσει τον υψηλό σχεδιασμό και την ανώτερη αισθητική με την καθημερινή λειτουργικότητα των οικιακών αντικειμένων!

Αποτελούμενα από μία ξύλινη βάση με κεκλιμένο επίπεδο στην εξωτερική επιφάνειά της, που χρωματίζεται σε διαφορετικές έντονες αποχρώσεις, και έναν μικρό ολοστρόγγυλο γλόμπο που μοιάζει να… τσουλάει στην καμπυλωτή επιφάνεια της βάσης, τα φωτιστικά δίνουν την εντύπωση ενός κινούμενου στελέχους, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουν εντελώς το φωτισμό και τις σκιάσεις του χώρου, ανάλογα με την πλευρά από την οποία τα κοιτάζεις!

Η συλλογή που εμπνεύστηκε από το γνωμικό “Υπάρχει πολύ περισσότερο μυστήριο στη σκιά ενός ανθρώπου που περπατά μια ηλιόλουστη ημέρα, παρά σε όλες τις θρησκείες του κόσμου” του Ιταλού σουρεαλιστή ζωγράφου Giorgio De Chirico, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας οπτικής “ψευδαίσθησης” πάνω στην οποία ο καθένας θα δίνει τη δική του ερμηνεία και μετάφραση.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα υπερρεαλιστικά αρχιτεκτονικά φωτιστικά “In the Shadow of a Man”.

Read More

And More