Τα όνειρά μου σε ένα… ψυγείο!

Κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο μου θυμάμαι… τη γιαγιά μου! Μη γελάς! Όταν ήμουν μικρούλα και ανέβαινα σ’ εκείνο το μεγάλο, ψηλό βουνό, στο απομονωμένο χωριό της μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι δεν υπήρχε ψυγείο στο σπίτι της. Πολύ ντρεπόμουν να ρωτήσω αλλά μια μέρα δεν κρατήθηκα και την έκανα την ερώτηση: “Γιαγιά, πού είναι το ψυγείο;”.

Η γιαγιά μού χαμογέλασε, με πήρε από το χέρι και με πήγε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, σαν αποθήκη. Εκεί μου έδειξε ένα ορθογώνιο ράφι, που όμως ήταν κρεμαστό σε μια γωνιά, σαν γιγάντιο κλουβί και μου λέει “Να το!”.
“Μα αυτό δεν είναι ψυγείο! Αυτό είναι ντουλάπι!” της είπα εγώ όλο έκπληξη. Η γιαγιά βεβαίως μου εξήγησε ότι ο πολιτισμός συνήθως αργεί να πάρει τα… βουνά και ότι τα παλιά τα χρόνια δεν υπήρχαν ψυγεία διότι οι άνθρωποι ό,τι έβγαζαν το έτρωγαν ή το αποθήκευαν με διαφορετικό τρόπο στα σπίτια τους.

Δυσκολευόμουν φυσικά να καταλάβω πώς ζούσαν χωρίς ψυγείο! Φυσικά η γιαγιά μου απέκτησε σε μεγάλη ηλικία το πρώτο της ψυγείο αλλά ακόμα κι όταν ερχόταν σπίτι μας έψαχνε να βρει μέρος σκιερό να βάλει τα πράγματα που μας έφερνε και η μαμά μου φώναζε ότι θα χαλάσουν και γινόταν ένας μικρός χαμός στο σπίτι μας!

Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά, αλλά μου είχε εντυπωθεί τόσο πολύ η ιστορία αυτή που όταν αγόρασα το δικό μου πρώτο ψυγείο απογοητεύτηκα που τα τρόφιμα δεν διατηρούνταν τόσο ζωντανά και φρέσκα όσο της γιαγιάς μου! Ώσπου λίγο καιρό πριν αποφάσισα ότι πρέπει να λάβω δραστικά μέτρα! Πρώτον το ψυγείο μου ήταν παλιατζούρα, δεύτερον έκαιγε ρεύμα όσο ένα εργοστάσιο, έκανε πολλή φασαρία, δεν ήταν πρακτικό και το κυριότερο; Ό,τι έβαζα μέσα χαλούσε!

Ένας λόγος που αγαπώ την τεχνολογία είναι ότι εξελίσσεται. Και φυσικά η τεχνολογία μου έλυσε τα χέρια. Και όχι οποιαδήποτε τεχνολογία αλλά αυτή που κρύβεται πίσω από κάθε οικιακή συσκευή της LG και ειδικά πίσω από τα ψυγεία της! Και ακόμα πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στον νέο ψυγειοκαταψύκτη GBB60NSYQE της LG που και αυτός μου θύμισε τη γιαγιά μου!!

Μην παραξενεύεσαι και διάβασε τι εκπληκτικό διαθέτει:

  • Προηγμένη τεχνολογία Centum System
  • Συνοδεύεται από 20 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ.
  • Εξοπλισμένος με τον γραμμικό συμπιεστή Inverter ενεργειακής απόδοσης A+++ -20% σου εξοικονομεί χρήμα και σέβεται το περιβάλλον!
  • Διαθέτει τεχνολογία NatureFRESH! Εδώ μπαίνει η γιαγιά μου, καθότι οι νέοι ψυγειοκαταψύκτες της LG διαθέτουν 3 λειτουργίες για να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: το FRESH Balancer, το FRESH Converter και τη NatureFRESH Ψύξη.

  1. Το συρτάρι FRESH Balancer είναι εξοπλισμένο με ένα απλό διακόπτη που ρυθμίζει τη βέλτιστη υγρασία για την αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών ώστε να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
  2. Το συρτάρι FRESH Converter επιτρέπει την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας όταν αποθηκεύεις κρέας, ψάρι ή λαχανικά, διατηρώντας τα σωστά μέχρι τη στιγμή του μαγειρέματος.
  3. Το σύστημα ψύξης NatureFRESH κυκλοφορεί τον ψυχρό αέρα χρησιμοποιώντας πολλαπλούς αεραγωγούς για την ομοιόμορφη ψύξη του εσωτερικού χώρου.

Η γιαγιά μου θα ήταν τόσο περήφανη που επιτέλους υπάρχει ένα ψυγείο που όταν το ανοίγεις να νομίζεις ότι είσαι στο χωριό!

Αλλά επειδή εγώ είμαι παιδί της πόλης και ζω #MeresGematesEnergeia, εκτός από ένα καλό, μη ενεργοβόρο, ντιζαϊνάτο ψυγείο που θα μου εξοικονομεί χρήματα θέλω και να είναι εργονομικά σχεδιασμένο για να κάνει τη ζωή μου ευκολότερη αλλά και να προσαρμόζεται στο δικό μου lifestyle!

Η LG ακούει τις ανάγκες μου και ανασχεδίασε το εσωτερικό του ψυγειοκαταψύκτη ώστε να έχει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, όπως το βελτιωμένο αναδιπλούμενο ράφι το οποίο με 2 κινήσεις διπλώνει για να δημιουργεί χώρο για μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων από μεγάλα δοχεία έως ψηλά μπουκάλια.

Επιπλέον αναβάθμισε τη σχάρα κρασιών ώστε να μπορεί να φιλοξενεί έως πέντε μπουκάλια κρασιού, γιατί όταν έρχονται φίλοι δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα παγώσει το κρασί!

Εσύ ακόμα κάθεσαι; Η γιαγιά μου πάντως ζήτησε ένα τέτοιο για το χωριό!

Read More

And More