Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.06.2013 | 16:14

Δεν υπάρχουν πλέον μικρά μπάνια, μόνο μεγάλες ιδέες!

Δεν υπάρχουν πλέον μικρά μπάνια, μόνο μεγάλες ιδέες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στην έκθεση ISH 2013, η Ideal Standard παρουσίασε τη σειρά Connect Space, μία πραγματική καινοτομία στο σχεδιασμό μπάνιων. Η Connect Space είναι μία σειρά ειδών υγιεινής και αποθηκευτικών λύσεων που σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν ότι κάθε χώρος – όσο μικρός και άβολος κι αν είναι – μπορεί να μεταφορθωθεί σε ένα πρακτικό λειτουργικό μπάνιο με υψηλή αισθητική.

Ο σχεδιασμός με επίκεντρο το χρήστη είναι η βασική προσέγγιση της Ideal Standard για την ανάπτυξη των προϊόντων της, την οποία βασίζει σε μία βαθιά γνώση της εργονομίας του μπάνιου. Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν το μπάνιο των ονείρων τους, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τους ίδιους.

Τα μπάνια πρέπει να ικανοποιούν διάφορες ανάγκες σε ένα σύγχρονο νοικοκυριό. Τη μια στιγμή μπορεί να είναι μία όαση χαλάρωσης, την επόμενη ένα δωμάτιο αναζωογόνησης, ένας χώρος μεταμόρφωσης, ακόμη και παιχνιδιού.

Αυτή ακριβώς η ανάγκη ικανοποίησης των πολλαπλών ρόλων του σύγχρονου μπάνιου, οδηγεί στη διαρκή επέκταση και βελτίωση της επιτυχημένης σειράς Connect, από το βραβευμένο βρετανό σχεδιαστή Robin Levien.

Η σειρά συνδυάζει είδη υγιεινής από πορσελάνη, περιλαμβάνοντας λεκάνες, νιπτήρες αλλά και αποθηκευτικές λύσεις μικρής προβολής (πλάτους), με έξυπνο σχεδιασμό, προκειμένου να ταιριάζουν σε περιορισμένους ή «δύσκολους» χώρους.

Οι λεκάνες Connect Space διατίθενται σε εναλλακτικά μοντέλα δαπέδου χαμηλής πίεσης μήκους 60cm, δαπέδου υψηλής πίεσης 48cm και κρεμαστή 48cm επίσης. Οι δύο τελευταίες μπορούν να συνδυαστούν με τα εντοιχιζόμενα καζανάκια Ideal Standard.

Οι νιπτήρες της σειράς Connect Space μπορούν να εγκατασταθούν είτε με κρεμαστή κολώνα, είτε με κολώνα δαπέδου, αλλά και με έπιπλο. Τα μοντέλα με προβολή (πλάτος) μόλις 38cm εξοικονομούν σημαντικό χώρο, σε σύγκριση με τους κλασικούς νιπτήρες Connect με προβολή (πλάτος) 48cm. Τα μοντέλα με προβολή 45cm διατίθενται σε δεξιά ή αριστερή παραλλαγή, για να μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε διαρρύθμιση μπάνιου.

Όσον αφορά στις λύσεις αποθήκευσης, η Connect Space εξειδικεύεται στη βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Τα έπιπλα μπάνιου της σειράς βοηθούν στη δημιουργία μίας ευρύχωρης και μοντέρνας άποψης.
Τα έπιπλα είναι διαθέσιμα σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα και έχουν σχεδιαστεί και αυτά με μικρότερη προβολή (πλάτος) σε σχέση με τα συμβατικά έπιπλα, ώστε να δεσμεύεται ο minimum χώρος και τα μπάνια να δείχνουν άνετα και εργονομικά.

Ο Robin Levien σχολιάζει: «Η σειρά Connect Space αποτελεί μία πρακτική εφαρμογή του νέου σκεπτικού για το μπάνιο, A Beautiful Use of Space, η ιδανική, λειτουργική διαχείριση στο μπάνιο, ακόμα και αν αυτό είναι περιορισμένο.
Τα είδη της σειράς Connect Space συνδυάζονται άψογα με τα προϊόντα που διατίθενται ήδη από την ευρύτερη σειρά Connect, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις λύσεις της σειράς.

Τα προϊόντα της Ideal Standard, μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στο Εκθεσιακό Κέντρο της εταιρείας. Επίσης, μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ειδών μπάνιου σε όλη την Ελλάδα.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10