Dar Ahlam, Μαρόκο: η νέα ηχηρή προσθήκη στα Small Luxury Hotels of the World™

Πρόκειται για ένα Κάσμπα του 19ου αιώνα, τοποθετημένο στις παρυφές της ερήμου Ouarzazate, στο Μαρόκο. “Dar Ahlam“ σημαίνει «σπίτι των ονείρων» και δεν του δόθηκε τυχαία αυτό το όνομα! Η θέση του στην απομόνωση της ερήμου αποτέλεσε την κεντρική ιδέα για τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου που δεν είναι άλλη από την ηρεμία και την απόλυτη ιδιωτικότητα, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες νιώθουν ολοκληρωτικά την αίσθηση ότι έχουν αποδράσει από την καθημερινότητα. Χτισμένο το 1920, άλλοτε κυνηγότοπος του Σουλτάνου και ανακαινισμένο πλήρως το 2002, το ξενοδοχείο συγκαταλέγεται στα πλέον πολυτελή καταλύμματα του Μαρόκου.

Οι καταβολές του ιδιοκτήτη του Thierry Teyssier από τον κόσμο του θεάματος, μετουσιώνονται στο Dar Ahlam, σε ένα μοναδικό σκηνικό φιλοξενίας. Απηυδησμένος από τα άψυχα και απρόσωπα ξενοδοχεία, ο Thierry έχει δημιουργήσει επί της ουσίας μια πολυτελή κατοικία που υπόσχεται εξαιρετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και χώρους με περίσσια φαντασία που θα μαγέψουν τα μάτια αλλά και τον ουρανίσκο ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.

Το ξενοδοχείο διαθέτει μόλις 14 δωμάτια, όλα με θέα στην οροσειρά Άτλας. Κάθε σουίτα διαθέτει το δικό της προσωπικό, αισθητικό στίγμα, το οποίο μάλιστα αλλάζει μαζί με τις εποχές. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν πολυτελή en suite μπάνια, τζάκια που μπαίνουν σε λειτουργία τις πιο ψυχρές νύχτες, ενώ μερικά έχουν εξωτερικές βεράντες ή ιδιωτικές πισίνες. Το Dar Ahlam αποτελεί την επιτομή του βιωματικού ταξιδιού,αφού σχεδιάζει και προτείνει πακέτα μοναδικών εμπειριών, όπως αυτό της «Οδού της Μνήμης», ένα νομαδικό ταξίδι από το Αγκαντίρ προς την Ouarzazate, το οποίο εκτός από την περιήγηση στα μαγευτικά τοπία του νότιου Μαρόκου, περιλαμβάνει διαμονή σε πολυτελή ιδιωτικά σπίτια και καταυλισμούς.

Το ξενοδοχείο έχει επιλέξει να μην διαθέτει εστιατόριο, αλλά να προσφέρει αντ’ αυτού στους επισκέπτες του, μέσω prive dinners, εξατομικευμένες γευστικές εμπειρίες, οι οποίες μάλιστα δεν επαναλαμβάνονται ποτέ. Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του, μπορεί κανείς να εντοπίσει δεκάδες σημεία για ιδιωτικά δείπνα, τα οποία θα αναλάβει να ετοιμάσει με μαεστρία σύσσωμη η ομάδα των 80 υπαλλήλων του.

Η γαστρονομική εμπειρία μπορεί να περιλαμβάνει από ένα γεύμα στον κήπο, ένα πικνίκ στο φαράγγι Sidi ή και ένα δείπνο στην Κοιλάδα των Ρόδων. Στην ίδια φιλοσοφία, δεν υπάρχει, αντίστοιχα, σταθερό μενού και τα γεύματα είναι μια καθημερινή έκπληξη φτιαγμένη από τις ντόπιες πρώτες ύλες που φτάνουν κατ’ ευθείαν από το παζάρι ή από τον κήπο του ξενοδοχείου. Ο μαροκινός σεφ, Mohamed El Mantouh, έχει εκπαιδευτεί αποκλειστικά για να υπηρετήσει τη φιλοσοφία του Dar Ahlam από τους ηχηρούς Pierre Hermé, Frederick Grasser-Hermé και Thierry Alix.

Read More

And More