Διακόσμηση: Πόσο χρώμα χωράει σε ένα διαμέρισμα; Θα εκπλαγείς!

Η διακόσμηση με χρώμα είναι πολλές φορές αυτό που λέμε… tricky! Πόσο χρώμα μπορείς να βάλεις σε ένα χώρο ώστε να μη μοιάζει υπερβολικό και να μην κουράζει; Η designer Alina Puzhak επιμελήθηκε ένα μεγάλο διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη που αποτελεί κατοικία μιας νεαρής οικογένειας. Είναι λογικό ότι θα ήθελαν ένα λειτουργικό, πρακτικό αλλά μοντέρνο σπίτι.
Η διακοσμήτρια είχε την ιδέα να βασίσει τη διακόσμηση κάθε δωματίου σε διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, μοντέρνα μεν αλλά διαφορετικά! Το αποτέλεσμα είναι ένα artistic διαμέρισμα, με πολύ έντονες εικόνες που όμως σε εκπλήσσουν ευχάριστα και φυσικά δεν βαριέσαι ποτέ! Μπορείς να πηγαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο και να αλλάζεις εποχή, ύφος και διακόσμηση!


Η σαλονοτραπεζαρία και η κουζίνα που είναι ενιαία φαίνεται να έχουν επιρροές από ένα ρωσικό κίνημα ζωγραφικής, τον Σουπρεματισμό, που έχει καθαρές γραμμές, έντονα σχήματα και χρώματα όπως οι πίνακες που φαίνονται στο σαλόνι.


Τα χρώματα είναι ιδιαιτέρως φωτεινά και έντονα και εξισορροπούνται από το λευκό και το γκρι.


Το λευκό φέρνει την ισορροπία στους ενδιάμεσους χώρους όπως οι διάδρομοι.


Το κοριτσίστικο δωμάτιο έχει “παραδοθεί” στα θέλγητρα του Ιμπρεσιονισμού, με επιρροές από Μονέ και Ρενουάρ, δηλαδή παλ χρώματα, ταπετσαρία σε ρομαντικό ύφος.


Έχει επιλεγεί ρομαντικός καναπές αντί για κρεβάτι και μια μεγάλη μπερζέρα ενώ υπάρχουν πολλά κάδρα με πίνακες.


Το αγορίστικο δωμάτιο είναι επηρεασμένο από την ποπ αρτ. Οι ρακέτες στον τοίχο και τα κάδρα το αποδεικνύουν.


Στο δωμάτιο έχουν επιλεγεί έντονα χρώματα και σχέδια καθότι είναι νεανικό.


Το κίνημα του Ρομαντισμού έχει επηρεάσει το μπάνιο με φυσικά μοτίβα, ατμόσφαιρα ποιητική και δραματική αλλά όχι σκουρόχρωμη!


Τα χρώματα είναι και εδώ έντονα.


Το WC κινείται σε σουρεαλιστικούς τόνους θυμίζοντας έντονα τις γραμμές του Wassily Kandinsky.


Όσο για το μπαλκόνι είναι ένα μίγμα ποπ αρτ και ιαπωνικής λιτότητας (οι αυστηρές γραμμές των επίπλων γαρ!) με πολύ έντονο και εδώ το χρώμα!

Read More

And More