Ένα αυστραλιανό σπίτι- χαμελαίων που θα σε εντυπωσιάσει με τη διπλή… ταυτότητά του

Περνώντας από μπροστά του μπορεί κάποιος να μην πρόσεχε την πολυτελή μονοκατοικία -ειδικά αν είναι συνηθισμένος να αντικρίζει βικτοριανά κτίρια στις περιηγήσεις του! Διότι, το σπίτι– χαμελαίων ξέρει καλά να κρύβει το μοναδικό σχεδιασμό του! Το No. 4 House στο Hawthorn της Αυστραλίας είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές περιπτώσεις! Οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ανέπαφη την αρχοντική και κλασική πρόσοψή του που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, ενώ στο πίσω μέρος έχει γίνει μια ολόκληρη υπερσύγχρονη προσθήκη, που το καθιστά τον ορισμό του easy living!

Η βικτοριανού ρυθμού κατασκευή του που παραπέμπει σε semi- detached σπίτι (το τυπικό βρετανικό στυλ κατοικιών, όπου τα σπίτια “μοιράζονται” τη μία πλευρά τους, είναι δηλαδή χτισμένα… κολλητά) καμουφλάρει το σύγχρονο και πολυτελή σχεδιασμό και την ανακαίνιση που έχει πραγματοποιηθεί επάνω του! Διακοσμημένο με προσεγμένη και φινετσάτη μινιμαλιστική ματιά, το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο τα λιτά νεοϋορκέζικα loft, παρά την… αγροικία που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί βλέποντάς το! Με έμφαση στο ξύλο, που καλύπτει όλα τα δάπεδα και με πολλές λευκές επιφάνειες, το No. 4 House αποτελεί ένα ονειρεμένο clean cut δείγμα interior design. Μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες δίνουν το χαρωπό τόνο που απαιτείται, ενώ την ίδια στιγμή το φυσικό φως που… πλημμυρίζει τους κεντρικούς χώρους αυξάνει την αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης!

Στο σαλόνι οι χρωματικοί τόνοι που έχουν χρησιμοποιηθεί “κινούνται” ανάμεσα σε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι και λευκό, ενώ στην open plan κουζίνα έχει υιοθετηθεί η σκανδιναβική απλότητα σε συνδυασμό με μικρά splashes χρώματος! Τα δύο υπερπολυτελή μπάνια της μονοκατοικίας μπορούν να συγκριθούν και με… ξενοδοχειακού επιπέδου “παροχές” και αίγλη, αφού τα shiny πλακάκια “σιδηροδρομικού σταθμού” και τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα δημιουργούν απίθανη αίσθηση χαλάρωσης και elegance.

Παρακάτω μπορείς να δεις την αλλαγή που έχει υποστεί η μοναδική αυστραλιανή κατοικία και να ονειρευτείς τη ζωή στα παράλια του Ινδικού Ωκεανού!


Νυχτερινή λήψη του πανέμορφου κήπου της μονοκατοικίας, όπου δεσπόζει το… καλοκουρεμένο γκαζόν και το ξύλινο ντεκ.


Το σαλόνι μοιάζει να είναι προέκταση του κήπου και το αντίστροφο, χάρη στη μοναδική fluid διάταξη του χώρου!


Στο minimal και σύγχρονο σαλόνι κυριαρχεί η τέχνη και οι αρχιτεκτονικές γραμμές, ενώ διαφορετικοί τόνοι του γκρι δίνουν ένα βιομηχανικό βιομηχανικό αποτέλεσμα.


Η black & white διχρωμία της κουζίνας “σπάει” από τις έντονες χρωματιστές πινελιές που δίνουν ένταση και ενδιαφέρον στον χώρο.


Το subway πλακάκι σε καλογυαλισμένο και shiny γκρι δίνει ιδιαίτερο στυλ και πολυτελή αίσθηση στο αφαιρετικό μπάνιο.


Παρόμοια αισθητική εντοπίζεται και στο κεντρικό μπάνιο της κατοικίας, όπου οι χρωματισμοί ακολουθούν πιο γήινους τόνους.


Λεπτομέρεια από το master υπνοδωμάτιο του σπιτιού που κινείται επίσης σε διαφορετικές διαβαθμίσεις του γκρι, δίνοντας έμφαση στις υφάνσεις και τις ρευστές φόρμες.

Read More

And More