Ένα “οργανικό” σπίτι από… κύμα και θάλασσα που συνδυάζει την τεχνολογία με τη φύση

Υπάρχουν τα παραθαλάσσια σπίτια και τα σπίτια “πάνω” στον αφρό της θάλασσας. Πλέον, όμως, υπάρχει και το σπίτι που “μιμείται” τη θάλασσα! Και πιο συγκεκριμένα, τα πελώρια κύματα του Ατλαντικού ωκεανού, αφού από αυτά εμπνεύστηκε ο Καλιφορνέζος αρχιτέκτονας Mario Romano για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το πιο καινοτόμο και ιδιαίτερο σπίτι που έχεις δει ποτέ! Με έδρα στη Venice της Καλιφόρνια, το “The Wave House” είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του: ένα υπερπολυτελές κτίσμα σχεδιασμένο σε ολόκληρη την πρόσοψή του με βάση τις καμπυλωτές, αέναες κινήσεις του… φουρτουνιασμένου νερού!

Με έκταση που αγγίζει τα 530 τ.μ., πέντε υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια, το πρωτότυπο σπίτι μπορεί να μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένο από τα πιο… αγνά και γήινα υλικά! Τα πατώματα και οι τοίχοι είναι μάλιστα οργανικοί, αντιβακτηριδιακοί και αδιάβροχοι, ενώ οι περισσότερες επιφάνειες είναι επενδυμένες με ξύλο κέδρου και μείγματα φυσικών υλικών! Το φουτουριστικό… περίβλημα έχει επενδυθεί με πολλά διαφορετικά κράματα αλουμινίου, ενώ η εσωτερική πρόσοψη έχει ειδικό σχεδιασμό με εκατοντάδες “πούπουλα” που δημιουργούν τις ιδανικές… καιρικές συνθήκες, κάνοντας το σπίτι eco sustainable!

Το αρχιτεκτονικό -σχεδόν καλλιτεχνικό- αριστούργημα με τη ρευστή φόρμα του “περικυκλώνει” τον εξωτερικό χώρο με τον κήπο και την πισίνα, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να συγχέονται τα indoor με τα outdoor στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σπίτι! Στο εσωτερικό του “The Wave House”, οι open plan χώροι καταλήγουν σε αλλεπάλληλα επίπεδα και η διακόσμηση καταφέρνει να είναι cozy και λειτουργική παρά τον έντονο αφαιρετισμό της.

Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείς!

Η είσοδος του σπιτιού προδιαθέτει τους επισκέπτες για το μινιμαλιστικό, αλλά “οργανικό” σχεδιασμό του.

Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού κυριαρχείται από την… τέχνη και τις διαφορετικές υφές.

Η oversized κουζίνα είναι λιτή και αφαιρετική με “νότες” πολυτέλειας, όπως και το υπόλοιπο σπίτι.

Η τραπεζαρία είναι φτιαγμένη από ακατέργαστο ξύλο, ενώ οι σχεδιασμοί στους τοίχους έχουν στόχο τις κατάλληλες “βιολογικές” συνθήκες για τους ενοίκους.

Το δεύτερο καθιστικό του σπιτιού κινείται σε περισσότερο cozy και scandinavian αισθητική.

Στο τρίτο καθιστικό του οικήματος κυριαρχεί η ιδιαίτερη τεχνοτροπία κατασκευής των τοίχων, αλλά και το nordic design.

Το minimal γραφείο του σπιτιού.

Ένα από τα τέσσερα μπάνια του “The Wave House” διακοσμημένο με ανθρακί βιομηχανικό τσιμέντο και το ειδικό οργανικό υλικό του υπόλοιπου κτίσματος.

Το master υπνοδωμάτιο διαθέτει ένα ιδιαίτερα elegant touch μέσα στην απλότητά του.

Την… απεραντοσύνη του all white υπνοδωματίου “σπάει” η πολύχρωμη τέχνη του τοίχου.

Η μοναδικότητα του black&white παιδικού υπνοδωματίου.

Η ειδυλλιακή τιρκουάζ πισίνα του σπιτιού.

Το ζεν και colorful εξωτερικό lounge της πισίνας.

Read More

And More