Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.03.2016 | 13:27
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Ένας αχυρώνας του 18ου αιώνα γίνεται μοντέρνο σπίτι!

Ένας αχυρώνας του 18ου αιώνα γίνεται μοντέρνο σπίτι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένας παλιός και εγκαταλελειμένος αχυρώνας στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας άλλαξε μορφή και χρήση χάρη στις παρεμβάσεις των Liddicoat & Goldhill, ενός λονδρέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου, που τον μετάτρεψε σε κατοικία! Οι αχυρώνες ως γνωστόν διαθέτουν συνήθως μεγαλειώδεις ξύλινες κατασκευές στήριξης εσωτερικά κάτι που σχεδόν δεν πειράχτηκε κατά τον επανασχεδιασμό και το παλιό οίκημα του 18ου αιώνα έγινε ένα μοντέρνο σπίτι στην αγγλική εξοχή.


Εξωτερικά τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν του κτιρίου!


Όπως βλέπεις, ο εσωτερικός, ξύλινος σκελετός διατηρήθηκε αλλά οι υπόλοιπες παρεμβάσεις είναι άκρως μοντέρνες.Δημιουργήθηκαν μεγάλα παράθυρα μπρος και πίσω ώστε ο χώρος να γίνει φωτεινότερος.Εντυπωσιακή είναι η εσωτερική σκάλα που δημιουργήθηκε για τα πάνω δωμάτια γύρω από την πέτρινη καπνοδόχο.


Είναι πολύ εντυπωσιακά κάποια στοιχεία της διακόσμησης όπως η αλυσίδα που ανοίγει το κεντρικό παράθυρο, το τζάκι αλλά και ένα εντυπωσιακό μαγγάλι.


Ένα τεράστιο παράθυρο ανοίγει με χειροκίνητο μηχανισμό.


Ο πάνω όροφος δεν υπήρχε καθώς ο αχυρώνας ήταν ενιαίος αλλά χάρη στο γεγονός ότι ήταν πολύ μεγάλος σε ύψος επέτρεψε το χτίσιμο ενός ημιορόφου για να στεγαστούν οι κρεβατοκάμαρες.


Ο χώρος αποπνέει πολύ έντονη την αίσθηση της ηρεμίας.


Και φυσικά σε αυτό βοηθαέι το γεγονός ότι ο αχυρώνας βρίσκεται καταμεσής του λιβαδιού!Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10