Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.05.2017 | 10:00
Νίκη Κλεισούρα

Η “Ήσυχη Βίλα”: Η πιο ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ματιά στη νότια Γαλλία “μυρίζει” καλοκαίρι!

Η “Ήσυχη Βίλα”: Η πιο ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ματιά στη νότια Γαλλία “μυρίζει” καλοκαίρι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Τι είναι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι καλοκαίρι; Μήπως η παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με το απέραντο λευκό; Και όταν σκέφτεσαι τη νότια Γαλλία; Πέτρινα σπιτάκια δίπλα σε ατελείωτους αμπελώνες; Για προσπάθησε τώρα να κάνεις μια... μείξη των δύο αυτών βασικών στοιχείων. Ξέρεις τι προκύπτει ή τουλάχιστον μπορείς να φανταστείς; Αν δυσκολεύεσαι, τότε σου έχω έτοιμη την απάντηση... Αυτό το απίθανο αμάλγαμα σχεδιαστικών ρευμάτων βρίσκεται όντως στη Νότια Γαλλία, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε από τα ελληνικά νησιά. Η μινιμαλιστική και αφαιρετική όψη του δεν σε προδιαθέτει για αυτό που πρόκειται να αντικρίσεις μέσα του, ούτε θα σου ταιριάξει εκ πρώτης όψεως με το περιβάλλον στο οποίο ανήκει, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείς με την πολυτελή Villa Tranquille!

Η “Ήσυχη Βίλα” είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομά της! Σχεδιασμένη με πρωτοποριακό τρόπο από το αρχιτεκτονικό studio Artelabo, η υπερπολυτελής μονοκατοικία στη γαλλική επαρχία, αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες στην κατασκευή της εξαρχής. Βασικός προβληματισμός υπήρξε η χωροταξία της τοποθεσίας, μιας και το “οικόπεδο” περιοριζόταν από τα γύρω κτίρια, αλλά και τους δρόμους που το περιτριγυρίζουν. Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε την κατασκευή του πιο ιδιαίτερου σπιτιού που έχουμε δει τελευταία! Άλλωστε, πόσες φορές θα συναντήσεις στη ζωή σου μια κατοικία χωρίς καθόλου παράθυρα -που μοιάζει με μια συμπαγή μάζα-, η οποία “λούζεται” στο φως;

Με το design να χρησιμοποιεί τέσσερις βασικές δομές, που βρίσκονται σε συνέχεια και χωρίζουν τους χώρους μόνο εσωτερικά, δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθούν εσωτερικές αυλές, από τις οποίες περνάει άπλετο φυσικό φως στο interior του σπιτιού. Ταυτόχρονα, η πρόσοψη του κτιρίου βρίσκεται στα όρια του λόφου που “φιλοξενεί” το σπίτι, χαρίζοντας στους ιδιοκτήτες αδιάκοπη θέα προς την κοιλάδα που... απλώνεται μπροστά του! Την ίδια στιγμή, το απόλυτο λευκό του exterior περνάει και στους εσωτερικούς χώρους, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο το σπίτι. Η διακόσμηση κινείται σε contemporary ρυθμούς, με το ένα statement item να διαδέχεται το άλλο! Διαφορετικές γήινες και παλ αποχρώσεις επικρατούν στα έπιπλα, με ελάχιστες έντονες πινελιές να δίνουν ακόμη πιο έντονη “προσωπικότητα” στο interior design, ενώ το ξύλο σε φυσικό χρώμα επενδύει αρκετές επιφάνειες και οι oversized πλάκες γρανίτη καλύπτουν τα πατώματα.

Αν θέλεις, λοιπόν, να δεις πώς μοιάζει η πρωτότυπη Villa Tranquille, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Δύσκολα μπορείς να διακρίνεις πού τελειώνει το σαλόνι και πού ξεκινά η κοιλάδα που “απλώνεται” έξω από το σπίτι.

Η θέα που κόβει την ανάσα, όπως φαίνεται από το καθιστικό της μονοκατοικίας.

Ο δεύτερος χώρος του σπιτιού, όπου στεγάζεται η κουζίνα με την τραπεζαρία “λούζεται” από το φυσικό φως.

Η εσωτερική αυλή τη βίλας με το lounge που είναι διακοσμημένο με pop αναφορές.

Μία ακόμη εσωτερική βεράντα που οδηγεί στο λιλιπούτειο “μπαλκόνι” του σπιτιού.

Άποψη του κτιρίου όπως φαίνεται από τον δρόμο του χωριού.

Βραδινή λήψη της βίλας από την κοιλάδα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά της.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 0:02

Top 10