Η μονοκατοικία στη Μελβούρνη που “αγκαλιάζει” το βιομηχανικό σχεδιασμό με τη φινετσάτη αισθητική της

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές μπορεί να σκεφτείς πως η πολυτέλεια μπορεί να αγγίξει το σημείο… μηδέν. Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που εννοώ είναι πως θα νόμιζε κανείς πως υπάρχει ένα peak όσον αφορά την αίγλη και τη φινέτσα που αποπνέει ένα σπίτι. Αλλά τελικά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σε έναν τομέα που η δημιουργικότητα και η καινοτομία παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο, όταν ταυτόχρονα οι προσλαμβάνουσες και η αισθητική άποψη του καθένα διαφέρουν και μεταλλάσσονται συνεχώς! Και κάπως έτσι, φτάνουμε στην περίπτωση του Park Orchards… Μια ΥΠΕΡ- πολυτελής μονοκατοικία που όσο και αν προσπαθήσεις (μελετώντας την εξονυχιστικά) να της προσάψεις κάποιο ψεγάδι, δεν θα τα καταφέρεις! Απλούστατα, διότι δεν υπάρχει! Ανεξάρτητα από το αν σε αντιπροσωπεύει το σύγχρονο urban design ή αν ανήκεις στους λάτρεις του κλασικού, αυτός ο χώρος είναι φτιαγμένος για να ενθουσιάζει και τα καταφέρνει χωρίς καμία δυσκολία!

Χτισμένο σε προάστιο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία (φημίζεται για τις καινοτόμες αρχιτεκτονικές δομές της), το Park Orchards σχεδιάστηκε από το studio InForm. Σε μια τοποθεσία που θεωρείται ημι- εξοχική, το ξεχωριστό αρχιτεκτόνημα έχει σχηματιστεί σε μορφή “L”, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να… περιχαρακώσει την εκπληκτική πισίνα του και το εξωτερικό lounge που υπερβαίνει κάθε αισθητική προσδοκία! Δομημένο σύμφωνα με τους κανόνες του contemporary industrial ρυθμού, το σπίτι έχει διανθιστεί με διαφορετικές μορφές του σύγχρονου design, χωρίς ωστόσο να χάνει καθόλου από την κομψότητά του!

Χτισμένη σε έναν ενιαίο όροφο με δύο ξεχωριστές “πτέρυγες”, η μονοκατοικία περιλαμβάνει ένα γραφείο που “βλέπει” τον μπροστινό κήπο, έναν open plan κοινόχρηστο χώρο που “φιλοξενεί” το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, και ολοκληρώνεται με τη master κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το εξωτερικό lounge! Στη δεύτερη πτέρυγα “στεγάζονται” τρία παιδικά υπνοδωμάτια και ένα ανοιχτό lounge! Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού αποτελεί ο τοίχος που έχει επενδυθεί με τούβλο και… διατρέχει το σπίτι από την είσοδο, εκτείνεται στο καθιστικό και την κουζίνα και καταλήγει δίπλα από την πισίνα, ενώ ο ρόλος της πισίνα είναι να δημιουργεί την αίσθηση πως ο εσωτερικός χώρος είναι μεγαλύτερος από ό,τι στην πραγματικότητα, μιας και το όριο του “μέσα” με το “έξω” είναι δυσδιάκριτο!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να θαυμάσεις το Park Orchards και την “ήσυχη” πολυτέλειά του!

Η minimal και “βιομηχανική” είσοδος της ιδιαίτερης μονοκατοικίας.

Στο κεντρικό και open plan καθιστικό του σπιτιού κυριαρχεί το μαύρο με τις ξεχωριστές υφές από δέρμα και ψάθα θα αλλάζουν το σκηνικό.

Στον κοινόχρηστο χώρο έχει χρησιμοποιηθεί βιομηχανικό μωσαϊκό στα δάπεδα, ενώ η σύγχρονη κουζίνα και η τραπεζαρία συνδυάζονται μοναδικά με τις βιενέζικες καρέκλες.

Το master υπνοδωμάτιο ακολουθεί στη σύγχρονη αισθητική που αποπνέει το υπόλοιπο σπίτι, ενώ διανθίζεται με μερικά boho και comfy στοιχεία.

Το κεντρικό μπάνιο του σπιτιού χρησιμοποιεί το πλακάκι σε δύο αποχρώσεις και το μαύρο ξύλο.

Το εξωτερικό lounge του σπιτιού μοιάζει με “φυσική” προέκτασή του.

Άποψη της master κρεβατοκάμαρας, όπως φαίνεται από το lounge που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Η ειδυλλιακή πισίνα που έχει επενδυθεί με σκουρόχρωμη ψηφίδα, δίνοντας ένα μοναδικό χρωματικό εφέ στο χώρο.

Καθιστικό του κήπου με ειδικό χώρο για φωτιά και barbeque.

Read More

And More