Η “πράσινη” μονοκατοικία στη Santa Fe που προσφέρει απέραντη χαλάρωση και θέα που κόβει την ανάσα

Τι είναι πιο συναρπαστικό από μια υπερπολυτελή μονοκατοικία στις πλαγιές της οροσειράς Ortiz του New Mexico; Το γεγονός πως έχει δημιουργηθεί με όλες τις τελευταίες σχεδιαστικές και τεχνολογικές τεχνικές, ώστε να είναι eco sustainable και αυτοσυντηρούμενο! Το υψηλής αισθητικής σπίτι στην περιοχή Santa Fe της Αμερικής, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις του Sotheby’s International Realty με τα πιο ποθητά και περιζήτητα eco- friendly σπίτια του κόσμου, μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία του Almodóvar, μιας και καταφέρνει να συνδυάσει την υψηλή αισθητική με τις boho, gipsy και μαροκινές επιρροές σε ένα interior designer, που αποπνέει ηρεμία και πολυτέλεια!

Την κατασκευή που θυμίζει πετρόχτιστο σπίτι των αιγαιοπελαγίτικων νησιών έχει επιμεληθεί ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αρχιτεκτονικά studio, με την προσωπική σφραγίδα του κορυφαίου Robert Wilson Mobley σε συνεργασία με τον William Prull, ενώ το περιβάλλον που το περικυκλώνει ανήκει στις καθαρές, σχεδόν άνυδρες, περιπτώσεις βλάστησης του αμερικανικού νότου. Με έκταση που φτάνει τα 330 τ.μ., η μοναδική κατοικία, η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 2.495.000 δολάρια, βρίσκεται στο κέντρο μιας ιδιοκτησίας 500 στρεμμάτων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το κτίριο να “χάνεται” στις αχανείς εκτάσεις της μαγευτικής Santa Fe! Η μονοκατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τα δύο εκ των οποίων είναι σουίτες και το ένα master bedroom και επιπλέον πεντέμισι μπάνια, δύο γραφεία, κουζίνα σε πρότυπα εστιατορίου και τέσσερα τζάκια! Πέρα, όμως, από το κεντρικό σπίτι, στο χώρο στεγάζεται και το πολύτιμο guest house που αγγίζει τα 100 τ.μ. και περιλαμβάνει τρεις σουίτες με προσωπικό μπάνιο η καθεμία, ένα καθιστικό και δική του κουζίνα. Όσο για την… αυλή, η κατοικία έχει περίπου 460 τ.μ. κήπο, με πισίνα που “χωνεύεται” στο χώμα, σπα, γκαράζ τριών θέσεων και τεράστια αποθήκη.

Μια ανάσα από τα γραφικά και ιστορικά χωριά Cerrillos και Madrid, η “πράσινη” μονοκατοικία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της Santa Fe, ενώ την ίδια στιγμή μοιάζει να είναι “κρυμμένη” στη θηριώδη βλάστηση της περιοχής! Μάλιστα, η θέα των περιοχών που εκτείνονται γύρω της φτάνει σε απόσταση 240 χιλιομέτρων, κάνοντας την αίσθηση απομόνωσης και χαλάρωσης ακόμη πιο έντονη και θελκτική! Όσο για το εσωτερικό της, οι φτιαγμένες με το χέρι “ασβεστωμένες” επιφάνειες (μιας και είναι πετρόχτιστο), τα ξύλινα δοκάρια, επίσης σκαλισμένα στο χέρι, που καλύπτουν την οροφή και η… ένωση που επιτυγχάνεται ανάμεσα στους χώρους της οικίας με το εξωτερικό περιβάλλον, καθιστούν το σπίτι ένα αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό “διαμάντι”. Επιπλέον, η ηλεκτρική ενέργεια που είναι αναγκαία για τις λειτουργίες του σπιτιού προμηθεύεται από το δίκτυο φωτοβολταϊκών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα στην ιδιοκτησία, το νερό που χρησιμοποιείται στη θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης παρέχεται από ειδικό σύστημα που λειτουργεί επίσης με ηλιακή ενέργεια, ενώ μία δεξαμενή με χωρητικότητα 20.000 γαλόνια συλλέγει το βρόχινο νερό που χρησιμεύει στην άρδευση, καλύπτοντας σχεδόν το 100% των αναγκών!

Για να ρίξεις μια ματιά στην υπέρτατη eco- friendly μονοκατοικία, μπορείς να δεις τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Η λιτή είσοδος του σπιτιού συνδυάζει την πολυτέλεια με την παράδοση.

Το κεντρικό σαλόνι κινείται σε boho και country διακοσμητική διάθεση με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και έμφαση στο κόκκινο.

Η τραπεζαρία του σπιτιού “λούζεται” από το φυσικό φως που προσφέρουν τα ψηλά παράθυρα.

Η υπερμεγέθης κουζίνα είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα εστιατορίου και παρέχει όλες τις ανέσεις για τους ενοίκους.

Μία από τις σουίτες της μονοκατοικίες με έντονο έθνικ χαρακτήρα που συνδυάζεται με την ολόλευκη επένδυση των τοίχων.

Το master υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο με απλές γραμμές, προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία.

Ημιαίθριος χώρος που σχηματίζει καθιστικό για απέραντη θέα στο μαγευτικό περιβάλλον.

Ένα από τα μπάνια του σπιτιού, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η τερακότα.

Θέα από την ειδυλλιακή πισίνα που κοσμεί τον κήπο της μονοκατοικίας.

Read More

And More