Η ριζική μεταμόρφωση ενός “άψυχου” κτιρίου των Hamptons σε πολυτελή μονοκατοικία

Μπορεί να ανήκει στις εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις που ένα σπίτι μοιάζει βγαλμένο από σελίδες περιοδικού, και παράλληλα είναι απολύτως λειτουργικό και ιδανικό για τις καθημερινές ανάγκες μιας ολόκληρης οικογένειας, αλλά μετά την ολική ανακαίνιση που δέχτηκε αυτή η μοναδική μονοκατοικία στα ανατολικά Hamptons είναι πλέον σε θέση να συγκαταλέγεται σε αυτή την εξέχουσα ομάδα! Η κατοικία που ως αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό concept πήρε την ονομασία “The Old Orchard Project” κατάφερε να “αναγεννηθεί” και να αλλάξει εντελώς όψη, χωρίς να υπάρξουν ακραίες παρεμβάσεις, αλλά με καθοριστικές προσθήκες! Με έκταση σχεδόν 1000 τ.μ., το οριακά Bauhaus κοπής κτίριο με τη μεταλλική πρόσοψη και τον ένα ενιαίο όροφο μετατράπηκε σε μια πολυτελή και πλήρως χρηστική κατοικία που κλέβει… καρδιές!

Η οικογένεια των ιδιοκτητών αγόρασε και παρέμεινε στο σπίτι για περίπου ένα χρόνο πριν αποφασίσει να ξεκινήσει την ανακαίνιση, ώστε να μετατρέψει το εσωτερικό και το εξωτερικό design σε περισσότερο… φιλικό και “ζεστό’ χώρο! Η κυβιστική κατασκευή του αρχικού κτιρίου διανθίστηκε με μερικές καίριες προσθήκες, όπως είναι η ξύλινη πρόσοψη που θυμίζει τούνελ και επενδύει την είσοδο της κατοικίας. Το φυσικό ξύλο και ο όγκος που καταλαμβάνει καταφέρνουν να δημιουργήσουν περισσότερο cozy εντύπωση, από ό,τι τα μεταλλικά στοιχεία που προϋπήρχε! Παράλληλα, όλο το εξωτερικό περιβάλλον σχεδιάστηκε από την αρχή, δημιουργώντας διαδρόμους και διόδους, ανάμεσα από ποικίλα φυτά και έντονη βλάστηση, ενώ η πέτρα και το ξύλο παίζουν και εδώ κυρίαρχο ρόλο στο design.

Στο εσωτερικό του “Old Orchard Project” η διακόσμηση αποτελεί τη χρυσή τομή, όπου το design υψηλής αισθητικής συναντά το χρηστικό χαρακτήρα. Το ξύλο χρησιμοποιήθηκε και στο interior κατά κόρον, αφού επενδύει πατώματα και τοίχους σε αρκετά μεγάλα τμήματα του σπιτιού, ενώ οι χρωματισμοί “παίζουν” σε γήινους τόνους, αναδεικνύοντας την πολυτέλεια των επιλογών σε έπιπλα και διακοσμητικά. Έργα τέχνης, γλυπτά, αρχιτεκτονικά φωτιστικά, 70s στοιχεία, μέταλλο, ρευστές φόρμες και statement pieces συμπληρώνουν το “χάρτη” του interior design, ενώ οι περισσότερο ιδιωτικοί χώροι ακολουθούν το σκανδιναβικό στυλ και “παίζουν” με τις χρωματικές πινελιές, κάνοντας το αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον συνονθύλευμα τάσεων και σχεδιαστικών “σχολών”.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη μεγαλόπνοη ανακαίνιση του “Old Orchard Project”!

Η εξαιρετική ξύλινη κατασκευή που οδηγεί στο σπίτι και δημιουργεί ειδικό σκέπαστρο για το εξωτερικό lounge.

Το κεντρικό σαλόνι της μονοκατοικίας αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας, ενώ είναι σε πλήρη “σύνδεση” με τον εξωτερικό χώρο και την πισίνα.

Το δεύτερο καθιστικό διατηρεί περισσότερο 70s επιρροές, ενώ τα πολυτελή στοιχεία “απογειώνουν” τη διακόσμηση.

Η κουζίνα του σπιτιού δημιουργήθηκε εξαρχής με φίνα υλικά, όπως το μάρμαρο και το ξύλο.

Το καθιστικό της κουζίνας είναι φτιαγμένο για πλήρη χαλάρωση και οικογενειακές στιγμές.

Στην τραπεζαρία κυριαρχούν οι Τέχνες και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.

Το γραφείο της μονοκατοικίας διαθέτει τα πολυτελή στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Εξωτερική λήψη που φανερώνει τόσο την ονειρεμένη πισίνα, όσο και τον καινοτόμο σχεδιασμό του σπιτιού, αλλά και το φυσικό περιβάλλον που το περιτριγυρίζει.

Η μονοκατοικία όπως ήταν πριν την ολική… επαναφορά.

Read More

And More