Magnolia House: Εκεί που το σύγχρονο design συναντά την κλασική αισθητική και το νεο-μοντερνισμό

Λίγες είναι οι φορές που συναντάς ένα αρχιτεκτονικό “διαμάντι” τόσο… ταπεινό, όσο αυτή η υπερπολυτελής κατοικία στο Seattle! Και όμως, μπορεί φαινομενικά να μοιάζει σαν να πρόκειται για το πιο ακριβοπληρωμένο κτίριο της γειτονιάς του, αλλά το Magnolia House καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στις πολυτελείς σχεδιαστικές γραμμές του και το low budget living με μοναδική μαεστρία! Αυτή η οικογενειακή κατοικία που κατασκευάστηκε με τις πιο ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές πινελιές, εκμεταλλευόμενο τις κυβιστικές επιρροές και το φυσικό φως, είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά παραδείγματα της νέας τάσης του easy living!

Αποτελούμενο από δύο κτίρια που επικοινωνούν μεταξύ τους, το κυρίως σπίτι και το parking, το Magnolia House εκτείνεται σε συνολικά 300 τ.μ. και σε δύο ορόφους. Τόσο η πρόσοψη, όσο και η πίσω πλευρά του είναι επενδυμένες με πελώριες τζαμαρίες που το κάνουν να μοιάζει με γυάλινο κτίσμα, παρά τον συμπαγή όγκο του. Επιπλέον, το φυσικό φως έρχεται σε άμεση επαφή με όλους τους χώρους του εσωτερικού, κάνοντάς το ένα από τα πιο φωτεινά σπίτια που έχουμε δει τελευταία.

Την ίδια στιγμή, το interior design έχει “μπλέξει” τον μοντερνισμό με τις κλασικές αναφορές, σε ένα συνδυασμό που κλέβει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Το σχεδιαστικό γραφείο Rerucha Studio που ανέλαβε την κατασκευή του πρεσβεύει άλλωστε την ιδέα πως δεν είναι ανάγκη τα πάντα σε ένα χώρο να “φωνάζουν” την τιμή τους, λέγοντας συγκεκριμένα: “Με ένα κανονικό budget χρειάζεται να κάνεις και προσεκτικές επιλογές. Είναι σαν ένα outfit που συνδυάζει παπούτσια Prada και t-shirt Gap και το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Δεν χρειάζεται όλα πάνω σου να είναι Prada”. Και αυτό είναι το στοιχείο που δίνει τόσο ξεχωριστό αποτέλεσμα στη διακόσμηση και τον εσωτερικό σχεδιασμό της κατοικίας, μιας και τα πάντα αποπνέουν φινέτσα και γοητεία, χωρίς να είναι απαραίτητα πολυτελή και δαπανηρά!

Δες, λοιπόν, παρακάτω πώς μοιάζει το Magnolia House και είναι σίγουρο ότι θα σε… παρασύρει με την κομψότητά του!

Minimal επιλογές στα έπιπλα, γήινες αποχρώσεις στους τοίχους και τις υφάνσεις και διαφορετικές υφές στις επιφάνειες είναι τα στοιχεία που ολοκληρώνουν την αισθητική του σαλονιού.

Το φυσικό φως και οι σκιάσεις του κατά τη διάρκεια της ημέρας καταφέρνουν να δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ενδιαφέρον στο χώρο.

Η κλασικής αισθητικής και λιτή τραπεζαρία ολοκληρώνει την εικόνα του σαλονιού, “πλέκοντας” τις σταθερές με τις flow γραμμές της διακόσμησης.

Η στιλάτη κουζίνα βρίσκεται στο πίσω μέρος τους σπιτιού και καθώς “λούζεται” από το φυσικό φως, έχει άμεση επαφή με τον κήπο και το φυσικό περιβάλλον.

Το master υπνοδωμάτιο διαθέτει το δικό του τζάκι, ενώ τη neautral μονοχρωμία “σπάνε” οι μικρές χρωματικές πινελιές.

Το μπάνιο του σπιτιού ακολουθεί τις compact σύγχρονες αισθητικές γραμμές, αλλά και τη minimal φινέτσα του υπόλοιπου σπιτιού.

Άποψη του “διαμπερούς” σπιτιού από τον πίσω κήπο.

Ο επάνω όροφος του σπιτιού “φιλοξενεί” και ειδικό χώρο που χρησιμοποιείται ως yoga studio με ανεμπόδιστη θέα στις γύρω περιοχές.

Η βεράντα της μοναδικής κατοικίας είναι επενδυμένη με ξύλινο deck για ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Read More

And More