Μινιμαλιστική βίλα στην Πάρο: Δες τις φωτογραφίες!

Όταν ακούς τη λέξη “Κυκλάδες” σίγουρα ο νους σου πηγαίνει στο λευκό των σπιτιών και στα ξωκλήσια που ξεφυτρώνουν παντού. Ένα τέτοιο λευκό σπίτι, για την ακρίβεια μια λευκή πολυτελή κατοικία σου φέρνουμε από την Πάρο και τον οικισμό Καμάρι. Είναι έργο του δίδυμου αρχιτεκτόνων Νατάσσας Δεληγιάννη και Γιώργου Σπυρίδωνος του αρχιτεκτονικού γραφείου React που έφεραν σε πέρας για λογαριασμό των πελατών τους, επαγγελματιών στον χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών, που συμμετείχαν ενεργά στο σχεδιασμό της οικίας.

Από την πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι React εφάρμοσαν την κυβική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική ώστε να μην διαταράξουν το φυσικό τοπίο ενώ στο εσωτερικό της η κατοικία είναι μοντέρνα αν και μίνιμαλ. Το σπίτι και η πισίνα έχουν τοποθετηθεί στο οικόπεδο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί κανείς να απολαύσει πλήρως την αμφιθεατρική θέα προς την κοιλάδα, το Αιγαίο και την Αντίπαρο.

Για την εσωτερική διακόσμηση, χρησιμοποιήθηκαν αντικείμενα εμβληματικών σχεδιαστών από το Παρίσι, την Αθήνα και την Πάρο, προσδίδοντας ένα κομψό, μεσογειακό και μποέμ στυλ στο σπίτι.


Η θέα προς την Αντίπαρο.


Η πισίνα


Μια ακόμη άποψη της πισίνας και ενός αίθριου.


Η πισίνα όπως φαίνεται από τον πάνω όροφο.


Η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι τοποθετημένες σε open plan διάταξη με έμφαση στο λευκό και στις ξύλινες επιφάνειες.


Η επίπλωση είναι λιτή όμως τα αντικείμενα κάνουν τη διαφορά.


Το χτιστό σαλόνι είναι κάτι που συναντάμε στα κυκλαδίτικα σπίτια.


Εκπληκτική λεπτομέρεια από το μπάνιο και το σαλόνι.


Μία από τις κρεβατοκάμαρες.

Φωτογράφος: Damien de Medeiros

Read More

And More