Ο επίγειος χαβανέζικος “παράδεισος” που όλοι ονειρευόμαστε είναι φτιαγμένος από… καρύδα και ηλιοβασίλεμα!

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη “Χαβάη”; Τροπικό κλίμα, μεθυστικές παραλίες, απέραντες αμμουδιές, εξωτική φύση, αρμύρα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα; Αν στο άκουσμα του ονειρεμένου προορισμού αισθάνεσαι την καρδιά σου να… πεταρίζει, τότε θα ξετρελαθείς με αυτή την υπερπολυτελή μονοκατοικία που θεωρείται η πιο ακριβή της περιοχής! Στο νησί Καουάι του συμπλέγματος της Χαβάης βρίσκεται το “Hale ‘Ae Kai”, όπως είναι τοπικά γνωστό και μόλις τέθηκε προς πώληση έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων! Η μοναδική ιδιοκτησία που “βλέπει” απευθείας στον Ειρηνικό Ωκεανό μοιάζει να είναι ο επίγειος “παράδεισος” για όποιον ονειρεύεται να ζήσει μια μέρα στη Χαβάη, ενώ η συνολική έκτασή της αγγίζει τα 60 στρέμματα!

Η… αποστομωτική μονοκατοικία που χτίστηκε από το ζευγάρι Αμερικανών William H. Strong και τη σύζυγό του Sandi για τα θερμά καλοκαίρια και τις αποδράσεις τους στην ιδιωτική “όασή” τους, νοικιαζόταν έως τώρα σε τιμή που άγγιζε τα 10.000 δολάρια τη βραδιά, αλλά οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αποχωριστούν την ιδιοκτησία τους για τα καλά. Το σπίτι αποτελείται από τέσσερα τμήματα, τα οποία φιλοξενούν το καθένα έναν διαφορετικό χώρο της οικίας. Ανάμεσά τους και η master σουίτα που φτάνει τα 102 τ.μ. (!) από μόνη της και διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό μπάνιο. Την ίδια στιγμή, το σπίτι προσφέρει στις… ανέσεις του και ένα ειδικά διαμορφωμένο media room, ένα πλήρως εξοπλισμένο και ενημερωμένο γυμναστήριο, την ειδυλλιακή πισίνα και μια φάρμα όπου καλλιεργούνται ινδικές καρύδες, φοίνικες και κίτρο!

Η βασική κατασκευή του σπιτιού αποτελείται από ξύλο, μπαμπού και ψάθα, κάνοντάς το να εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον που το περιτριγυρίζει! Οι εσωτερικοί χώροι έχουν επένδυση από ξύλο και μάρμαρο σε όλα τα πατώματα, ενώ το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί και στις οροφές, δίνοντας στο σπίτι ακόμη πιο tropical και summery αισθητική και αίσθηση. Στο κεντρικό σαλόνι κυρίαρχο ρόλο παίζει η απίθανη θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες της πρόσοψης, ενώ τα έπιπλα που έχουν επιλεγεί είναι αποκλειστικά rattan ενισχύοντας την εξωτική “προσωπικότητα” τους σπιτιού. Την ίδια στιγμή, τα υπνοδωμάτια- σουίτες είναι επίσης διακοσμημένα με πολύ ξύλο και ψάθα, δίνοντας αίσθηση χαλάρωσης και αποφόρτισης, με τη θέα πάντα να κόβει την ανάσα, ενώ η κουζίνα και οι υπόλοιποι χώροι ακολουθούν ακριβώς την ίδια σχεδιαστική γραμμή, με τα πολυτελή και φίνα υφάσματα να “κλέβουν” την παράσταση!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια γεύση από τον… επίγειο παράδεισο της Χαβάης και να ονειρευτείς πως είσαι ήδη εκεί!

Το κεντρικό σαλόνι της μονοκατοικίας έχει open plan σχεδιασμό και διατρέχεται από το tropical feeling της περιοχής.

Η “ανοιχτή” κουζίνα του σπιτιού ακολουθεί απλές και λιτές γραμμές, με το ξύλο και το μάρμαρο να παίζουν κυρίαρχο ρόλο.

Ένα από τα υπερμεγέθη υπνοδωμάτια της μονοκατοικίας όπου δεσπόζει το ξύλο στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ η ψάθα στην οροφή δημιουργεί φανταστικό εφέ.

Το πλήρως εξοπλισμένο και ενημερωμένο γυμναστήριο του σπιτιού.

Το εξωτερικό lounge- τραπεζαρία “αιωρείται” πάνω από την ειδυλλιακή πισίνα της οικίας.

Τμήμα του κήπου με την εξωτική βλάστηση που περιβάλλει τη μονοκατοικία.

Η είσοδος προς την εκθαμβωτική μονοκατοικία βρίσκεται στο μονοπάτι που διασχίζει τον κήπο.

Πανοραμική λήψη της πιο ακριβής οικίας της Χαβάης.

Read More

And More