Πολυτελή σπίτια: Δες αυτή τη μινιμαλιστική βίλα στην Πορτογαλία!

Σε έναν κατάφυτο λόφο με ελιές και αμπέλια (άλλωστε η Πορτογαλία είναι χώρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά) μια μινιμαλιστική εξοχική κατοικία ενός ζευγαριού από τη Βρετανία ξεχωρίζει για τις φόρμες του αλλά και το ιδιαίτερο σχήμα που έχει η πισίνα του. Βρίσκεται στην περιοχή Gateira, και το όνομα της κατοικίας είναι Casa na Galeria, ένα δημιούργημα των Camarim Arquitectos που ολοκληρώθηκε το 2014.

Διαθέτει φυσικούς τρόπους ψύξης και θέρμανσης χάρη στον τρόπο που είναι χτισμένο ώστε να είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η τάση οι κατοικίες να χτίζονται πολύ κοντά στη γη ή και μισο-βυθισμένες σε σχέση με το επίπεδο του οικοπέδου όχι μόνο για να κερδίζουν χώρο αλλά κυρίως για να εκμεταλλεύονται τη μόνωση αλλά και να προσφέρουν μια ιδιότυπη ιδιωτικότητα στους ιδιοκτήτες.


Η κατοικία έχει αυτό το ιδιότυπο σχήμα ζιγκ-ζαγκ


Οι αρχιτέκτονες έπαιξαν με τους όγκους και τα ύψη της κατοικίας ώστε να δημιουργήσουν μια δυναμική που να φέρνει ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.


Μεγάλα παράθυρα δίνουν θέα και πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους προς την πολύ εντυπωσιακή πισίνα αλλά και προς την εξοχή.


Η πισίνα μοιάζει σαν να υπερχειλίζει προς τις πράσινες εκτάσεις.


Όλος ο όγκος του σπιτιού έχει πολλές μοναδικότητες στην κατασκευή του.


Η είσοδος της κατοικίας είναι στο πίσω μέρος με μια πρόσοψη από πέτρα.


Εσωτερικά οι χώροι έχουν περισσότερο μήκος παρά ύψος, δημιουργώντας ιδιαίτερα χαλαρή ατμόσφαιρα ιδανική για το καλοκαίρι.


Τα υλικά και η επίπλωση είναι μινιμαλ και ακατέργαστα, μια τάση που αγαπούν πολύ οι νέοι αρχιτέκτονες.


Η κατοικία έχει αρκετά επίπεδα που ενώνονται μεταξύ τους με φαρδιές ή στενότερες σκάλες.


Η σκίαση που παρέχουν τα ιδιόμορφα παράθυρα δεν επιτρέπει στη ζέστη του ήλιου να κάψει το σπίτι.

Read More

And More