Πολυτελή σπίτια: Μια κατοικία στο Τέξας τολμάει με πολύ χρώμα!

Στο συντηρητικό Χιούστον του Τέξας, την πατρίδα του… πετρελαίου, το γραφείο Dillon Kyle Architects και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που θα δεις (που τυγχάνει interior designer) συνεργάστηκαν για να την ανακαινίσουν. Το σπίτι χρονολογείται από το 1930. Ο στόχος ήταν η δημιουργία μιας επέκτασης του σπιτιού ώστε να μεγαλώσει η κατοικία αλλά και να διατηρηθεί η αρχική πρόσοψη και το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό σχέδιο που έχουν τα περισσότερα παλιά σπίτια στην περιοχή Houston Heights όπου βρίσκεται.
Εξωτερικά πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους και εσωτερικά αποφάσισαν να αψηφίσουν κάθε συντηρητισμό και να δημιουργήσουν χώρους με τόσο χρώμα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση!

Οι αρχιτέκτονες αφαίρεσαν μέρος του τελευταίου πατώματος φτιάχνοντας σκεπή που επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθει στην κατοικία και δημιούργηαν μια προέκταση που συνδέει τη νέα κουζίνα με την αυλή και την πισίνα.


Η όψη της πισίνα από ψηλά.


Ένα λευκό πάσο συνδέει την κουζίνα με το μπροστά και το πίσω καθιστικό.


Το πίσω καθιστικό είναι λευκό με έντονα χρώματα στα μαξιλάρια και αρκετά ήσυχο.


Το μπροστά καθιστικό που χρησιμεύει ως tv room έχει πολύ χρώμα που όμως δεν είναι καθόλου ενοχλητικό! Το υπέροχο γαλάζιο έχει δέσει με τις κίτρινες πολυθρόνες και τις πινελιές hot pink ενώ τα ράφια είναι γεμάτα αντικείμενα που δημιουργούν ένα ευχάριστο σύνολο!


Η κουζίνα είναι λευκή για να υπάρξει μια ισορροπία όμως διαθέτει ένα γαλάζιο πολυέλαιο που τον κάνει μοντέρνα και φωτεινή.


Χρώμα έχουν και τα κουμπιά του φούρνου ώστε το λευκό να σπάει έστω και ελάχιστα.


Ένα μικρό χωλάκι με ψηφιδωτό συνδέει το μπλε σαλόνι με το λεγόμενο πλυσταριό όπου είναι τοποθετημένα το πλυντήριο και τα απορρυπαντικά.


Αυτό το πλυσταριό είναι μοναδικό! Με πλακάκι-σκάκι, υπέροχο παλ φυστικί και έναν πολυέλαιο-λεμονιά και ένα μικρό παραθυράκι με θέα στην αυλή κάνει το καθάρισμα παιχνίδι!


Η τραπεζαρία διαθέτει χρυσοκόκκινες καρέκλες αλλά όλος ο χώρος κινείται στους τόνους του λευκού. Χαρακτηριστικό τα μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν και δίνουν πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που ήταν το ζητούμενο.

Read More

And More