The Bear Stand: Το σπίτι στη μέση του δάσους που πάντα ονειρευόσουν να αποκτήσεις

Όλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε σε ένα σπίτι στη μέση του δάσους. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι τα καταφέρνουν… καλύτερα! Όπως για παράδειγμα, η οικογένεια στην οποία ανήκει το εκπληκτικό “δασόσπιτο” με το όνομα The Bear Stand (ας ελπίσουμε να μην σημαίνει πως… καραδοκούν αρκούδες στην περιοχή) στο Τορόντο του Καναδά! Η υπερπολυτελής βίλα που δημιουργήθηκε για να στεγάσει τους ενοίκους και τους (μπόλικους) φιλοξενούμενούς τους, αλλά και να νοικιάζεται ανά διαστήματα σε όποιον θέλει να το χαρεί, βρίσκεται μόλις τρεις ώρες από το κέντρο του Τορόντο, δίπλα στη λίμνη Contau και περιτριγυρίζεται από 400 στρέμματα απέραντης δασικής έκτασης! Μάλιστα, ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά και σχεδιαστικά γραφεία της Αμερικής, το Bohlin Cywinski Jackson, είναι υπεύθυνο για τη μοναδική όψη και την elegant αισθητική που χαρακτηρίζει την εξοχική κατοικία απ’ άκρη σ’ άκρη!

Με έκταση που αγγίζει τα 300 τ.μ., το The Bear Stand αποτελείται από δύο ορόφους, που χωρίζονται σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς. Το σαλόνι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το εξωτερικό περιβάλλον, δίνοντας την αίσθηση πως είναι μέσα και σε πλήρη αρμονία με τη φύση, ενώ τα δωμάτια που στεγάζονται στο δεύτερο όροφο διαθέτουν απίθανη θέα στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης και στο καταπράσινο δάσος. Οι περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού είναι επενδυμένες με ξύλο καρυδιάς, όπως τα πατώματα των σαλονιών, αλλά και οι “χτιστοί” πάγκοι και οι επιφάνειες της κουζίνας που διασώθηκαν από έναν κοντινό εγκαταλειμμένο αχυρώνα.

Το κεντρικό open plan καθιστικό έχει διπλάσιο ύψος από το υπόλοιπο σπίτι, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και εναρμόνισης με τη φύση που σχεδόν το “αγγίζει” μέσα από την τεράστια τζαμαρία που κοσμεί την πρόσοψη της μονοκατοικίας. Επιπλέον, στο σαλόνι κυριαρχεί το επιβλητικό τζάκι το οποίο είναι επενδυμένο με γκρι γρανίτη και που μάλιστα υψώνεται μέχρι την κορυφή του δωματίου, δημιουργώντας ένα μικρό αίθριο που επιτρέπει στο φυσικό φως να… λούσει το χώρο. Η διακόσμηση “κινείται” σε αρκετά λιτές, αλλά ταυτόχρονα cozy γραμμές, “παίζοντας” περισσότερο με το ξύλο και τον φωτισμό, κρατώντας μια ισορροπία στις χρωματικές επιλογές. Μαύρο, γκρι και inox είναι οι αποχρώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν όλα τα έπιπλα και τις επιφάνειες, ενώ μικρές και διακριτικές πορτοκαλί πινελιές στα υφάσματα δίνουν μεγαλύτερη ένταση και ζωηράδα στο περιβάλλον.

Ωστόσο, πέρα από το δάσος που από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική εξωτερική “επένδυση”, το σπίτι διαθέτει και κήπο ο οποίος “κοσμείται” από prive σάουνα, ιαπωνικού τύπου “τζακούζι”, αμερικανικό τζακούζι και βεράντα με τζαμαρία. Επίσης, το The Bear Stand έχει και δικό του μονοπάτι μέσα στο δάσος, ώστε να απολαμβάνουν τις βόλτες τους οι επισκέπτες και οι φιλοξενούμενοι!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ό, τι πρέπει για… κλεφτές ματιές στο εντυπωσιακό “δασόσπιτο”, για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε πως μια μέρα μπορούμε να το αποκτήσουμε!

Άποψη της εισόδου του σπιτιού, που περιστοιχίζεται από τζαμαρίες και πανύψηλα δέντρα.

Το “ανοιχτό” σαλόνι επικοινωνεί με την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενώ δίνει την αίσθηση πως είναι σε άμεση επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο.

Η “εσωτερική” βεράντα του σπιτιού καταφέρνει να ενώσει με άψογο τρόπο το indoor με το outdoor.

Η open plan κουζίνα χαρακτηρίζεται από το σκούρο γκρι χρώμα, το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τις inox επιφάνειες.

Το παιδικό δωμάτιο έχει άμεση θέα, όπως και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί χώροι, στη λίμνη και το δάσος.

Το μπάνιο της οικογένειας συνδυάζει στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας με την πολυτέλεια.

Οι εκτεταμένες τζαμαρίες του σπιτιού βοηθούν στην άμεση επαφή με τη φύση.


Νυχτερινή λήψη του σπιτιού, όπως φαίνεται μέσα από το δάσος.

Read More

And More