Tilt-shift house: Ένα σπίτι χτισμένο στο… λόφο που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνεται

Βλέποντάς το κανείς, αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για ένα σπίτι είναι χτισμένο “μέσα” στο λόφο. Και εν μέρει ο παρατηρητής θα έχει δίκιο, αφού το Tilt-shift house έχει χρησιμοποιήσει μια εξαιρετικά περιορισμένη έκταση για να υψώσει το τριώροφο… ανάστημά του! Χτισμένη κυριολεκτικά στην πλαγιά ενός λόφου και περιτριγυρισμένη τόσο από φυσικά στοιχεία, όπως και από τα μεσοπολεμικά κτίρια της πυκνοκατοικημένης περιοχής, αυτή η πολυτελής μονοκατοικία καταφέρνει να ενσωματώσει στο σχεδιασμό της όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπογραφίας του Los Angeles, αναδεικνύοντας και εξυψώνοντας τα… μειονεκτήματά σου σε προτερήματα!

Με έκταση στα 195 τ.μ., το Tilt-shift house που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Aaron Neubert Architects, ώστε να μετουσιώσει τον ιδιαίτερο και σύγχρονο χαρακτήρα των ιδιοκτητών του, βρίσκεται σε μια “γη” μόλις 350 τ.μ.. Για το λόγο αυτό άλλωστε το σχεδιαστικό studio φρόντισε να τοποθετήσει μέρος του οικήματος τόσο εντός του εδάφους, όσο και εντός του λόφου, ενώ επέκτεινε τους χώρους του προς τα… επάνω, κερδίζοντας “πόντους” και χωρητικότητα! Επιπλέον, και πάλι εξαιτίας του σχετικά μικρού χώρου της, η μονοκατοικία δεν διέθετε εξαρχής ιδιαίτερα ευρεία περιοχή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως εξωτερικός χώρος. Ως λύση στο ζήτημα αυτό, οι designers δημιούργησαν αρκετά εσωτερικά αίθρια που “παίζουν” με τη διάθεση και την οπτική των κατοίκων.

Το εσωτερικό parking της μονοκατοικίας βρίσκεται μέσα στο λόφο, δίνοντας επιπλέον ύψος στο σπίτι, ενώ στους υπόλοιπους ορόφους εκτείνονται οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού. Στο δεύτερο όροφο συναντά κανείς τους open plan κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι διαθέτουν εξωτερικό deck που “βλέπει” στην είσοδο και το δρόμο, ενώ ο τρίτος όροφος “φιλοξενεί” τα υπνοδωμάτια και τους πιο ιδιωτικούς χώρους της οικογένειας. Λευκοί τοίχοι, ξύλινα πατώματα και neutral χρωματική παλέτα είναι τα βασικά στοιχεία με τα οποία έχει διαμορφωθεί το interior design, ενώ τα vintage Danish design έπιπλα συνδυάζονται άψογα με τον contemporary σχεδιασμό. Used ξύλο, leather και boho chic πινελιές διανθίζουν τη διακόσμηση, ενώ οι φυσικές υφές και τη εσωτερική βλάστηση δεν λείπουν από αυτό το σύγχρονης αισθητικής σπίτι!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον ιδιαίτερο σχεδιασμό του Tilt-shift house!

Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού αξιοποιεί στο έπακρο το φυσικό φως, ενώ η σύγχρονη αισθητική του κλέβει την παράσταση.

Λεπτομέρεια από τη διακόσμηση του σαλονιού, με τη Danish design κονσόλα, το faux leather pouf και τον στρογγυλό ξύλινο καθρέφτη να δίνουν contemporary “αέρα” στο interior του σπιτιού.

Και στο γραφείο της μονοκατοικίας κάνουν την εμφάνισή τους οι τελευταίες τάσεις της διακόσμησης, με το vintage γραφείο να πλαισιώνεται από animal skin κιλίμι, φυσικά φυτά και ένα αρχιτεκτονικό φωτιστικό δαπέδου.

Η μαύρη ξύλινη τραπεζαρία με τις ανοιχτόχρωμες καρέκλες βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους υπόλοιπους κοινόχρηστος χώρους.

Black & White κουζίνα, με κυβιστικό πλακάκι στην επένδυση του τοίχου και ξύλινες γεωμετρικές λεπτομέρειες.

Comfy & cozy είναι το δίπτυχο του master υπνοδωματίου, όπου οι neutral αποχρώσεις και το used λινό ύφασμα ολοκληρώνουν τη χαλαρή και πολυτελή αισθητική του.

Ξύλο, γυαλί και ματ πλακάκι είναι τα βασικά στοιχεία του πολυτελούς, clean-cut και ευρύχωρου μπάνιου.

Το εσωτερικό αίθριο φιλοξενεί το εξωτερικό lounge του σπιτιού, ακριβώς πλάι στην εσοχή του λόφου.

Read More

And More