Twin Peaks house: Η σύγχρονη ματιά στην αγροτική κατοικία θα σε συναρπάσει

Μπορεί ο τίτλος να είναι ελαφρώς παραπλανητικός, μιας και δεν πρόκειται για κάποιο σπίτι στο οποίο διαδραματίστηκε το Twin Peaks του David Lynch, ούτε είναι εμπνευσμένο από την αγαπημένη σου αμερικανική σειρά, που έχει προκαλέσει… φρενίτιδα στους απανταχού fans! Συγκεκριμένα, άγνωστο παραμένει αν το αρχιτεκτονικό studio Luigi Rosselli Architects, που σχεδίασε την εν λόγω βίλα, αποφάσισε να ονομάσει έτσι την υπερπολυτελή μονοκατοικία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ως φόρο τιμής στο έργο του πρωτοπόρου σκηνοθέτη. Πάντως, εκείνο που ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως το εκπληκτικό σπίτι δικαιολογεί την ονομασία του με την ξεχωριστή εμφάνισή του, μιας και η στέγη του αποτελείται από δύο ολόιδιες σκεπές (twin peaks=δίδυμες κορυφές)!

Χτισμένο μέσα σε ένα δάσος κατάφυτο με συκιές, που αποτελούν το “σπίτι” για πολυάριθμα είδη πουλιών και νυχτερίδες, το πολυτελές σπίτι ανεγέρθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν μια παλιά μονοκατοικία του 1970, το οποίο διέθετε μία ενιαία σκεπή. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική ομάδα σκαρφίστηκε αυτή την πρωτότυπη σχεδιαστική γραμμή, προκειμένου να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για το εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο επιμηκύνθηκε πλέον στο πίσω μέρος του.

Η ιδιαίτερη καμπυλωτή στέγη συνδυάζεται με υπερμεγέθη παράθυρα που πλαισιώνονται από κάθετες ξύλινες προστατευτικές περσίδες, αλλά και με τις αυστηρές γραμμές του υπόλοιπου κτιρίου, δημιουργώντας μια ιδιαιτέρως γοητευτική αντίθεση! Το ξύλο εναλλάσσεται με το χρησιμοποιημένο και ανακυκλωμένο τούβλο δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον εξοχικό χαρακτήρα της μονοκατοικίας.

Στο interior design, οι έντονες pop πινελιές στις μορφές και τις αποχρώσεις υποστηρίζουν τον contemporary χαρακτήρα που είναι διάχυτος στους χώρους του σπιτιού. Τα πανύψηλα δωμάτια, που αγγίζουν τα τέσσερα μέτρα ύψος, είναι επενδυμένα με σκουρόχρωμο φυσικό ξύλινο πάτωμα, ενώ οι τοίχοι ακολουθούν μια clean cut αισθητική, σε γήινη απόχρωση, που άλλοτε εναλλάσσεται με τις πελώριες τζαμαρίες, άλλοτε με το υαλότουβλο, και σε ορισμένα σημεία δίνουν τη θέση τους στο βιομηχανικό μπετόν. Ταυτόχρονα, καμπύλες και αυστηρές γωνίες συνδυάζονται και στο εσωτερικό του σπιτιού, εντείνοντας το “δραματικό” χαρακτήρα της κατοικίας!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το σπίτι του… Twin Peaks!

Η πρωτοποριακή στέγη της μονοκατοικίας πλαισιώνεται από τις ξύλινες περσίδες και το used τούβλο που δίνει βιομηχανική αίσθηση στο exterior design.

Το σαλόνι του σπιτιού επικοινωνεί με τον κήπο και την πισίνα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οικήματος.

Καμπύλες και “κοφτές” αιχμές είναι τα δύο στοιχεία που… παλεύουν στην αρχιτεκτονική του Twin Peaks house.

Το σαλόνι του σπιτιού έχει κατακλυστεί από τις pop αναφορές, με τους χρωματικούς τόνους και τη 60s αισθητική να κυριαρχεί σε κάθε διακοσμητικό αντικείμενο.

Η τραπεζαρία ακολουθεί ελαφρώς πιο σύγχρονη αισθητική γραμμή, με τις καμπύλες να έχουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και το σκανδιναβικό ύφος να εισάγεται στο χώρο με μαεστρία.

Η εκπληκτική κουζίνα της μονοκατοικίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως έργο τέχνης, με τις ιδιαίτερες στρογγυλεμένες γωνίες να παραπέμπουν σε Bauhaus λειτουργισμό και το λευκό να “μπλέκεται” με το σκούρο ξύλο.

Το γραφείο βρίσκεται δίπλα στη σκάλα που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους, και συνοδεύεται από την εξαιρετική βιβλιοθήκη που σχεδιάστηκε από τον Gianfranco Frattini.

Άποψη της σκάλας από το δεύτερο όροφο, όπου το στυλ αρχίζει να αποκτά περισσότερο boho chic ροπή.

Το master υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας κυριαρχείται από τις contemporary αναφορές, ενώ και εδώ δεν λείπουν οι διάσπαρτες 60s πινελιές, όπως αυτή η δανέζικη πολυθρόνα με υποπόδιο σε βελουτέ υφή.

Το κεντρικό μπάνιο του σπιτιού συνδυάζει την ξύλινη οροφή με το αρχοντικό μάρμαρο και τις κατάλευκες πορσελάνες, ενώ το φυσικό φως “ζωντανεύει” το χώρο.

Read More

And More