Warehouse: Η αποθήκη εμπορευμάτων που μετατράπηκε σε πολυτελή… οικογενειακή μονοκατοικία!

Μπορεί το βιομηχανικό στυλ στο interior design να συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και ενδιαφέροντα αισθητικά ρεύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί και να εξελίσσεται αξιοποιώντας όλες τις νέες τάσεις και τις αρχιτεκτονικές γραμμές που μεσουρανούν αυτή τη στιγμή, όπως είναι το σκανδιναβικό design, η eco-friendly αισθητική και το γενικότερη greenery που βλέπουμε παντού γύρω μας! Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και αυτή η εκπληκτική οικογενειακή μονοκατοικία στη Μελβούρνη, που στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις μια αποθήκης εμπορευμάτων του 1960!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zen Architects, που ανέλαβε το μεγαλόπνοο έργο της μετατροπής ενός “κρύου” περιβλήματος σε μια πρωτότυπη και πολυτελή κατοικία, είχε ως στόχο τη χρήση όσων περισσότερων κατασκευαστικών στοιχείων και αρχικών πλάνων του κτιρίου μπορούσε να διατηρήσει, κρατώντας έτσι “ζωντανό” τον προϋπάρχοντα χαρακτήρα του. Ένα επιπλέον στοίχημα των σχεδιαστών ήταν μέσα από την επαναχρησιμοποίηση των αρχικών υλικών και των γραμμών του κτίσματος να δημιουργήσει όσο το δυνατό λιγότερους ρύπους και να καταλήξει σε ένα ενεργειακά αυτοτελές και ανεξάρτητο σπίτι! Και τα κατάφερε! Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα μεγαλειώδες αίθριο με μετακινούμενη οροφή που λειτουργεί και ως βεράντα και κήπος, ενώ το ενιαίο πελώριο εσωτερικό του κτιρίου, με τα πολλαπλά μεταλλικά στοιχεία και το βιομηχανικό μπετόν που κοσμεί τις περισσότερες επιφάνειές του, μετατράπηκε με τη βοήθεια επιπρόσθετων ξύλινων κατασκευών σε μια λειτουργική κατοικία που συντηρεί ατόφια την ιδιαίτερη αισθητική του!

Το interior design ισορροπεί ανάμεσα στο σκανδιναβισμό και τον lofty χαρακτήρα με μεγάλη… μαεστρία, ενώ οι παρεμβάσεις στο χώρο είναι ταυτόχρονα έκδηλες και “κρυφές”, δίνοντας την εντύπωση πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, ενώ στην πραγματικότητα το περιβάλλον είναι ζεστό και οικείο! Διάσπαρτες χρωματικές πινελιές δίνουν ενέργεια στο στιβαρό χαρακτήρα του κτιρίου, ενώ οι ξύλινες επιφάνειες και τα deck κάνουν τους εσωτερικούς χώρους ακόμη πιο cozy και λειτουργικούς!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς η βιομηχανική αποθήκευση μετατράπηκε σε υπερπολυτελή μονοκατοικία!

Το εκπληκτικό αίθριο της μονοκατοικίας που “μπλέκει” την αίσθηση του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο.

Το κεντρικό καθιστικό του σπιτιού βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη βεράντα, με το ξύλινο deck να θερμαίνει το χώρο που κυριαρχείται από το τσιμέντο.

Η ιδιαίτερη κατασκευή που έχει γίνει στην αχανή έκταση της πρώην αποθήκης για να στεγάσει τους ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού.

Η μοναστηριακού τύπου τραπεζαρία της οικογένειας συνδυάζει τον boho χαρακτήρα της με τα contemporary στοιχεία που την πλαισιώνουν.

Η minimal κουζίνα του σπιτιού συγκεντρώνει το περισσότερο χρώμα που συναντά κανείς στην πολυτελή μονοκατοικία, με το ξύλο να παίζει και πάλι κεντρικό ρόλο.

Ένα εσωτερικό lounge που λειτουργεί ως indoor βεράντα για χαλάρωση.

Άποψη του master υπνοδωματίου, όπως φαίνεται από τη σκάλα των ιδιωτικών χώρων.

Το παιδικό υπνοδωμάτιο βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ταράτσα, ενώ το φυσικό φως λειτουργεί “απογειωτικά” στη διακόσμησή του.

Τι ιδιωτικό μπάνιο των ιδιοκτητών που σχεδιάστηκε ενιαία και ενοποιημένα με την γκαρνταρόμπα.

Η ταράτσα χρησιμοποιεί το ξύλινο deck για να πάρει ακόμη πιο πολυτελή χροιά.

Read More

And More