Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Δες πώς στόλισε το Claridge’s! [pics]

Το Λονδίνο, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ήδη έχει ντυθεί χριστουγεννιάτικα. Μερικές επιχειρήσεις όμως κάθε χρόνο ανεβάζουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο και μία από αυτές είναι και το γνωστό, πεντάστερο ξενοδοχείο Claridge’s στο ακριβό Mayfair του Λονδίνου. Κάθε χρόνο το ξενοδοχείο προσλαμβάνει έναν διαφορετικό επώνυμο σχεδιαστή για να διακοσμήσει το λόμπι του και το δέντρο του που είναι σημείο αναφοράς.

Η παράδοση ξεκίνησε το 2009 και αρκεί να σου πούμε πως μέχρι σήμερα ονόματα όπως ο σχεδιαστής Christopher Bailey της Burberry, οι Dolce & Gabbana και ο John Galliano έχουν επιμεληθεί τη διακόσμηση! Φέτος ανέλαβαν ο Jonathan Ive, senior vice-president of design στην Apple και ο industrial designer Marc Newson και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό όπως θα δεις και στις φωτογραφίες!


Το δίδυμο συνεργάστηκε με τον Βρετανό set designer Michael Howells για να δημιουργήσουν τη μαγική εμπειρία, μια εκτεταμένη εγκατάσταση στο λόμπι του ξενοδοχείου.


Ουσιαστικά στήθηκε ένα ολόκληρο δάσος με ειδικό φωτισμό, τεχνητό χιόνι και αληθινά δέντρα.


Ειδικά φώτα πέφτουν πάνω στο χειμωνιάτικο σκηνικό που αλλάζουν ανάλογα με την φάση της μέρας, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου.


Πέρα από τα φώτα υπάρχει και σκηνικό που δίνει προοπτική στο όλο “έργο”.


Κεντρικό σημείο στη μοναδική αυτή αναπαράσταση είναι ένα νεαρό δεντράκι ενός μέτρου το οποίο φωτίζεται με ειδικό τρόπο και που οι σχεδιαστές περιέγραψαν ως “σύμβολο του μέλλοντος”.

Read More

And More