Μοντέρνο design: Ένα σπίτι στη Βαρκελώνη έχει πιάσει… το νόημα!

Το ισπανικό γραφείο Artigas Arquitectes σχεδίασε και υλοποίησε μια υπέροχη μοντέρνα κατοικία στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, μια πόλη που φημίζεται για την αρχιτεκτονική της και τα ωραία της κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά.


Οι αρχιτέκτονες έχοντας ως γνώμονα να μην διαταρράξουν το φυσικό τοπίο, δημιούργησαν μια κατοικία με όγκους που να δένουν με το φυσικό περιβάλλον και έτσι δημιουργήθηκε ένα κτίσμα με τρία επίπεδα και μεγάλους εξωτερικούς χώρους.


Το ξύλο παίζει κυρίαρχο ρόλο όπως είναι φυσικό ειδικά στο deck που περιβάλλει την πισίνα, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη αίσθηση και σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον.


Στο εσωτερικό, παρατηρούμε ότι η open plan σχεδίαση στους χώρους του καθιστικού και της τραπεζαρίας είναι και εδώ κυρίαρχη. Η επίπλωση είναι μοντέρνα χωρίς όμως υπερβολές. Εντυπωσιακοί είναι οι κρυφοί φωτισμοί στο ταβάνι.


Όλοι οι εσωτερικοί χώροι έχουν άμεση πρόσβαση στους εξωτερικούς αλλά και η οπτική επαφή είναι εξαιρετική χάρη στις τζαμαρίες που αφήνουν το έξω με το μέσα να επικοινωνούν.


Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνου σχεδιασμού.


Διαθέτει μοναδικές εναλλαγές μεταξύ μεταλλικών και ξύλινων επιφανειών, δεν υπάρχουν εξέχουσες επιφάνειες όπως χερούλια και ο φωτισμός της είναι ένα μίγμα εντοιχισμένων φωτιστικών αλλά κρεμαστών.


Διαχωρίζεται από το σαλόνι με έναν “τόιχο” από ξύλινα δοκάρια που έχουν κενό μεταξύ τους και η ενότητα του χώρου επιτυγχάνεται χάρη στο ορθογώνιο σχήμα της κουζίνας που μοιάζει να έχει ως προέκταση το μπαλκόνι.


Μια μοντέρνα σκάλα με μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία οδηγεί στους άλλους ορόφους.


Εξαιρετικό δείγμα μοντέρνων επιλογών και το μπάνιο που έχει μοναδική θέα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον.

Read More

And More