Audrey Hepburn: Μια βόλτα στην εμβληματική μονοκατοικία που “φιλοξένησε” τη διάσημη ηθοποιό

Αν ανήκεις στους fans της Audrey Hepburn (και πώς θα μπορούσες να μην είσαι ανάμεσά μας;), τότε ο φετινός Ιούνιος σε κρατάει συνεχώς σε… εγρήγορση! Έτσι, μετά την πολύ πρόσφατη ανακοίνωση πως προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του κινηματογραφικού icon θα δημοπρατηθούν από τον πασίγνωστο οίκο Christie’s τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έρχεται άλλη μία είδηση που θα ενθουσιάσει τους “φίλους” της μεγάλης Αμερικανίδας ηθοποιού, μιας και το σπίτι της στο Los Angeles πωλείται για πρώτη φορά και μάλιστα έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η υπερπολυτελής μονοκατοικία της “Holly Golightly” της… καρδιά μας βρίσκεται στην ακριβή γειτονιά Holmby Hills του L.A. και πέρα από την ίδια, αρκετοί υπήρξαν οι διάσημοι που διέμειναν στο ακίνητο μέσα στα χρόνια! Συγκεκριμένα, η ταλαντούχα Mia Farrow, η θρυλική Eva Gabor και ο γόης David Niven έχουν περάσει από την εμβληματική κατοικία της Audrey, που ωστόσο “στιγμάτισε” την έπαυλη με το μυθικό όνομά της! Με “αέρα” παλιού Hollywood και μια λίστα με τόσους διάσημους που έχουν αποκαλέσει το εν λόγω ακίνητο “σπίτι” τους, είναι αναμενόμενο πως οι ανέσεις του είναι αντίστοιχες της φήμης και της αίγλης των ενοίκων του!

Με έκταση περίπου 650 τ.μ. και “πλούσιους” κήπους τεσσάρων στρεμμάτων να την πλαισιώνουν, η μονοκατοικία της Audrey Hepburn αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της deluxe σουίτας, πεντέμισι μπάνια, ειδικό δωμάτιο “πρωινού”, κουζίνα επιπέδου εστιατορίου, ιδιωτικό γήπεδο τένις, πισίνα και ξενώνα. Μάλιστα, ο ξενώνας εκτείνεται σε 65 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου και ένα ξεχωριστό τμήμα 92 τ.μ. που χρησίμευε ως γραφείο ή δωμάτιο προσωπικού. Πολυτελή υλικά και elegant στυλ “επενδύουν” τους χώρους του σπιτιού που σχεδιάστηκε το 1938 από τον αρχιτέκτονα Paul Williams και συνεχίζει να κρατά την “αύρα” του ιστορικού Hollywood και των αστέρων του! Το ξύλο, οι καθρέφτες, οι εξεζητημένες υφές και ο επιβλητικό φωτισμός είναι ανάμεσα στις διακοσμητικές επιλογές που κοσμούν την έπαυλη, ενώ τα art deco έπιπλα και οι μοναδικές αντίκες συμπληρώνουν το ρομαντικό σκηνικό!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να… χαζέψεις το σπίτι στο οποίο έζησε το αιώνιο ίνδαλμα, Audrey Hepburn!

Η επιβλητική είσοδος της έπαυλης με τους μεγαλειώδεις στύλους και το πλακόστρωτο για τα αυτοκίνητα.

Το κομψό και υπερπολυτελές φουαγιέ είναι συνώνυμο της φινέτσας που χαρακτήριζε την κορυφαία ηθοποιό και φιλάνθρωπο.

Η “χολυγουντιανή” σκάλα που οδηγεί στα ιδιωτικά δωμάτια της οικίας “συνοδεύεται” από την αίγλη του παλιού κινηματογράφου.

Το κεντρικό σαλόνι έχει αρκετά cozy διάθεση, με το τζάκι και τις εντοιχισμένες βιβλιοθήκες να κάνουν το χώρο ακόμη πιο “ζεστό”.

Το “βιβλιοφαγικό” lounge του κεντρικού σαλονιού.

Το tv room του σπιτιού είναι σχεδιασμένο για πιο χαλαρές στιγμές, με το φυσικό φως να διαχέεται από τις ειδυλλιακές τζαμαρίες.

Λεπτομέρεια από το tv room, όπου διαφαίνεται η πολυτέλεια των διακοσμητικών επιλογών.

Το breakfast room είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απολαμβάνουν οι ένοικοι το ηλιόλουστο πρωινό τους.

Η “καθημερινή” τραπεζαρία του σπιτιού για τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

Η πισίνα με το εξωτερικό lounge της έπαυλης.

Εξωτερική άποψη του σπιτιού με τον κήπο να εκτείνεται γύρω του.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image

And More