David Bowie: Αυτό ήταν το πολυτελές του καταφύγιο στην Καραϊβική!

Παρακινημένος από φίλους όπως ο Μικ Τζάγκερ, ο David Bowie στα τέλη του 80 αγοράζει γη στο νησί Mystique της Καραϊβικής και το 1989 το εξωτικό του σπίτι ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους και την οικογένειά του. Και -ω, τι σύμπτωση!-, γνωρίζει ένα χρόνο αργότερα το μοντέλο Ιμαν το οποίο και παντρεύεται το 1992 και έτσι το νέο του… εξοχικό στην Καραϊβική θα γίνει το καταφύγιο των νεονύμφων για πολλά πολλά χρόνια!

Αν και νεόνυμφος, ο Bowie δέχεται να φωτογραφηθεί εκείνος αλλά κυρίως το σπίτι του για λογαριασμό του έγκριτου αμερικανικού περιοδικού Architectural Digest και οι φωτογραφίες είναι εκπλητικές! Ένας ήρεμος και κατασταλλαγμένος Bowie σε μια εξοχική κατοικία με εμφανείς τις επιρροές από την Ινδονησία και το Μπαλί όπως ο ίδιος επιθυμούσε.
Δες αυτές τις φωτογραφίες όπως τις δημοσίευσε το AD!


Ο Bowie με τη σύζυγό του Iman νεόνυμφοι στη βίλα τους Mandalay στην Καραϊβική.


Χαλαρός και ήρεμος με ινδονησιακό στιλ αν και στην Καραϊβική, ο Μπάουι πόζαρε για το περιοδικό. Όπως δήλωσε “Το σπίτι είναι τόσο γαλήνιο μέρος που δεν έχω κανένα απολύτως κίνητρο να γράψω όσο είμαι εδώ”! “Ξυπνάω πολύ πρωί, γύρω στις 5 με 6, πίνω καφέ και διαβάζω πριν ξυπνήσουν όλοι. Μετά τρώμε όλοι μαζί πρωινό και πηγαίνουμε για μπάνιο” είχε δηλώσει για την καθημερινότητα του στο εξοχικό του καθίσμένος σε ένα αυθεντικό ανάκλιντρο του 19ου αιώνα.


Η θέα από το σπίτι του ήταν γαλήνια και μαγευτική!


Στη γαλήνη του χώρου συνέβαλε πολύ ο τρόπος που είχε χρησιμοποιηθεί το νερό.


Η αρχιτέκτονας Arne Hasselqvist συνέλαβε την ιδέα για μια σειρά από γιαπωνέζικα/ σκανδιναβικα κιόσκια που στέγαζαν χώρους όπως το σαλόνι. Επίσης οι χώροι είχαν πολλά ινδονησιακά στοιχεία όπως το κιόσκι στα δεξιά που στέγαζε την τραπεζαρία και ήταν μια δημιουργία της designer Linda Garland που ζούσε στο Μπαλί.


Μεταφερμένα κατευθείαν από την Ιάβα ήταν οι προσόψεις αυτής της βεράντας.


Με custom made έπιπλα και ένα φωτιστικό του 19ου αιώνα αυτή η τραπεζαρία δέχτηκε πολλούς διάσημους φίλους του ζεύγους.


Άλλη μια επιρροή από την Ιάβα αυτή η μικρή λιμνούλα.


Ένα μικρό σαλόνι με υπέροχα ξύλινα έπιπλα λουσμένο στον απογευματινό ήλιο.


Ξύλινα κρεβάτια με ουρανούς και κουνουπιέρες για το δωμάτιο των ξένων.


Η κρεβατοκάμαρα του ζεύγους είχε αυθεντικά αιγυπτιακά έπιπλα και ξεχωρίζει στο βάθος η μαροκινή, σκαλιστή τουαλέτα.


Το σαλόνι της βίλας έχει βρετανικές επιρροές και χρώματα φωτεινά.

And More