Edward Norton: Το ολοκαίνουριο υπερπολυτελές σπίτι του δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχεις δει

Πώς μπορεί να μεταφραστεί η απύθμενη λατρεία των κριτικών κινηματογράφου μετά το American History X και το Fight Club και η τεράστια εμπορική επιτυχία με το Μάγο Eisenheim και το Hulk; Για τον Edward Norton, πάντως, σίγουρα μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένα συμβόλαια, αλλά και σε ακόμη πιο ακριβοπληρωμένα σπίτια! Όπως είναι και το νέο απόκτημά του στο Malibu, που περισσότερο μοιάζει να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρά με μια τυπική πολυτελή εξοχική κατοικία! Και αυτό όχι απλά για τη φουτουριστική όψη του, αλλά και για τη μαγική αρχιτεκτονική ματιά που το πλαισιώνει. Μάλιστα, για την απόκτηση του εν λόγω σπιτιού, ο διάσημος και ταλαντούχος ηθοποιός προχώρησε σε μια επένδυση ύψους 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το εκπληκτικό οίκημα χτίστηκε το 1968 από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα John Lautner και ονομάζεται Stevens’ House, ενώ θεωρείται ένα από τα σχεδιαστικά αριστουργήματα της περιοχής του Malibu! Το αρχιτεκτονικό “διαμάντι” βρίσκεται μια ανάσα από τη θάλασσα, μόλις 11 μέτρα από αυτή, και σε ύψος που να… ατενίζει τον ωκεανό. Κατασκευασμένο από ξύλο και τσιμέντο, το όραμα του αρχιτέκτονα ήταν να δημιουργήσει ένα κτίσμα που να θυμίζει τα κύματα της θάλασσας και για το λόγο αυτό αξιοποίησε όλη την έμπνευση και τις τεχνικές γνώσεις του για να παράξει αυτές τις αποστομωτικές καμπύλες που απαρτίζουν τη μονοκατοικία! Με πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και έκταση που ξεπερνά τα 300 τ.μ., η υπερπολυτελής κατοικία είναι ό,τι πιο ταιριαστό για έναν μεγάλο πρωταγωνιστή του κινηματογράφου που έχει ανάγκη να αποσύρεται και να διατηρεί την ιδιωτικότητά του!

Το εσωτερικό του σπιτιού χρησιμοποιεί τα βασικά υλικά κατασκευής του ως διακοσμητικά στοιχεία, με το τσιμέντο να εναλλάσσεται διαρκώς με το φυσικό ξύλο και τις υφάνσεις να συμπληρώνουν την εικόνα αυτού του φουτουριστικού χώρου. Με τζαμαρίες που “αγκαλιάζουν” τη γεωμετρία, αλλά και έμφαση στο φυσικό περιβάλλον που το περικλείει, το σπίτι του Edward Norton δεν θεωρείται καθόλου τυχαία ένα από τα πιο εμβληματικά και επιβλητικά οικήματα της περιοχής!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το εκπληκτικό ολοκαίνουριο σπίτι του Edward Norton!

Η πολυτελής εξωτερική όψη του σπιτιού σίγουρα σε προϊδεάζει για τον εσωτερικό… παράδεισο.

Το industrial κεντρικό καθιστικό συνδυάζει το ξύλο με την τερακότα και το βιομηχανικό μπετόν σε μια εκπληκτική σύνθεση υφών.

Η τραπεζαρία περιβάλλεται από τη κεκλιμένη οροφή με το chevron πλακάκι του δαπέδου να συμπληρώνει το ξύλο και το τσιμέντο των τοίχων.

Το δωμάτιο συσκέψεων λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη, ενώ θα μπορούσε να μετατραπεί και σε εξαιρετικό home cinema.

Η κουζίνα ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του υπόλοιπου σπιτιού, με το ξύλο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με ένα μικρό twist στις επιφάνειες που θυμίζουν πλοίο.

Το master υπνοδωμάτιο “λούζεται” από το φυσικό φως, με τη γεωμετρική τζαμαρία να κλέβει την παράσταση.

Ένα από τα πέντε μπάνια του σπιτιού που ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή της κουζίνας, με πιο “ζεστό” ξύλο και αισθητική πλοίου.

Η ειδυλλιακή πισίνα του σπιτιού, που βρίσκεται ημιστεγασμένη στον κήπο δημιουργώντας μια εξαιρετική σύνδεση ανάμεσα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Νυχτερινή άποψη του σπιτιού προς τη σκάλα που οδηγεί στη βεράντα.

Το ξύλινο deck είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τον ωκεανό και την ιδιωτική παραλία.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image

And More