Ξενοδοχείο από πάγο! Μοναδικός σχεδιασμός στο πιο πρωτότυπο ξενοδοχείο!

Βρίσκεται στη Σουηδία, ανοίγει το χειμώνα και είναι φτιαγμένο από πάγο! Ο λόγος για το Icehotel, ένα design ξενοδοχείο σε ένα μικρό χωριό που ανοίγει την εποχή που οι πάγοι είναι στα… πάνω τους! Το design του είναι μοναδικό, αφού κάθε ένα από τα 55 δωμάτιά του έχει διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο και το ένα είναι πιο μοναδικό από το άλλο όπως θα δεις και στις φωτογραφίες!

Μάλιστα ένα από τα φετινά δωμάτια πάγου φέρει και ελληνική υπογραφή!
Το δωμάτιο αυτό που έχει έμπνευση από την ταινία “Το εργαστήρι του Δρος Καλιγκάρι” είναι σχέδιο του Πέτρου Δερματά και της Έλλης Σούτη και ονομάζεται «Cesare’s Wake».


“The Elephant Room”: Σχεδιάστηκε από την Anna Sofia Maag και το χαρακτηριστικό του είναι ένας τεράστιος λαξευμένος ελέφαντας.


Κάθε δωμάτιο είναι τόσο μοναδικό όσο δείχνει. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν και σε συμβατικά δωμάτια ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόρια λαξευμένα στον πάγο και μη.


Εάν θέλεις το ποτό σου παγωμένο, αυτό είναι το μέρος!


Κάθε παγωμένη σουίτα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το χρώμα που παίρνει ο πάγος όταν φωτίζεται!


Κάθε χρόνο στο τέλος της σεζόν και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα δωμάτια λιώνουν και την επόμενη χρονιά επανασχεδιάζονται από διαφορετικούς καλλιτέχνες. Μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν στην περιοχή ξεκινά η ανακατασκευή που διαρκεί 2 μήνες!


«Show Me What You Got» (Tjåsa Gusfors & David Andrén). Ενα παγόνι ανοίγει τα φτερά του και περικλείει με αυτά όλη τη σουίτα.


Έτσι κάθε χρόνο οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που λειτουργεί από το 1989 βλέπουν ένα διαφορετικό περιβάλλον και ίσως αυτό το κάνει τόσο μοναδικό!

And More